Stolica ''sam svoj majstor'', ima li Kralj neko pojačanje za njega?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 16.06.2022.
23:45
Izvor: Sportske.net

Novi trener za sada dovodi igrače koje dobro poznaje.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Sa velikom pažnjom je pre godinu dana u javnosti ispraćena informacija da se nekadašnji proslavljeni golman Ivica Kralj vratio u Partizan kao šef klupske skauting službe.

Navijači su očekivali konkretne efekte njegovog rada u vidu kvalitetnih, a ne mnogo skupih pojačanja koja bi stigla u Humsku, ali za sada nekih velikih ''transfer bombi'' uglavnom nema.

Prošlog leta je u razgovoru za B92.net Kralj pojasnio kakve su njegove ingerencije u klubu po pitanju pojačanja.

''Mi smo gledali veliki broj igrača i jesmo preporučili njih nekoliko, a sportski deo će proceniti kolike su naše mogućnosti za dovođenje tako dobrih i kvalitetnih igrača. Na njima je da procene koliko smo mi moćni da tako nešto ostvarimo. Radi se o inostranim igračima na napadačkim pozicijama'', rekao je Kralj za B92, juna prošle godine.

On tada nije otkrivao imena, a Partizan je tek krajem leta uspeo da angažuje Kvinsija Meniga iz Tventea, posle neuspelih pokušaja sportskog direktora Ilieva da angažuje svoju veliku želju Žilijana Engoja iz Eupena.

Šta se dešava ovog leta?

Za sada, novi trener Ilija Stolica je ''sam svoj majstor'' kada su pojačanja u pitanju. On ima svoje želje i već dve mu je klub ispunio - prvo se vratio mladi levi bek Zlatan Šehović koga Stolica odlično poznaje iz mlade reprezentacije kojoj je bio selektor, a izvesno je da će Partizan ozvaničiti saradnju i sa novim desnim bekom Aleksandrom Filipovićem koji treba da stigne iz BATE Borisova. Sa njim je Stolica sarađivao dok je bio trener Voždovca.

Ponovo se pominje Engoj koji je sada slobodan u izboru nove sredine, pa će biti zanimljivo videti da li će Ivica Iliev imati više uspeha u novim pregovorima.

Ali, još uvek se ne zna da li je i  koje igrače novom šefu struke preporučila Partizanova skauting služba na čelu sa Ivicom Kraljem. Za sada konkretnih informacija nema, ali Partizan je tek počeo sa pojačanjima posle odlazaka velikog broja igrača iz prošle sezone. Još ima vremena da se i Kralj istakne.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke