Stolica zadovoljan, Iliev skakao zbog Andradea: "Idemo u dobrom pravcu"

Autor: Nemanja Janošev
utorak 28.06.2022.
20:35
Izvor: Sportske.net

Ima još prostora za napredak smatra novi strateg crno-belih.

FK Partizan/Miroslav Todorović
FK Partizan/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Ilija Stolica bio je zadovoljan nakon ubedljive pobede protiv Spartaka iz Trnave od 3:0 u prijateljskoj utakmici.

Iako su imali mnoštvo izostanaka, fudbaleri Partizana su odigrali odličan meč i ostvarili prvi trijumf na ovoletošnjim pripremama budući da su u prvom duelu izgubili od Kluža pre nekoliko dana. 

"Rezulatski jesam zadovoljniji. Videli ste koliko izmena, koliko momaka na njihovim neprirodnim pozajmicama... Šehović je igrao čak na tri pozicije, Filipović dve... Ono što raduje jeste volja i želja ovih momaka koji to hoće da ispune. Uigran protivnik, pokazali smo mnoge dobre stvari i sve raduje i u dobrom pravcu ide", konstatovao je Stolica za "TV Arena sport".

Na svom debiju, Patrik Andrade je bio strelac. Odigrao je vrlo dobro, iako je vidno da mu je neophodan period kako bi se navikao na saigrače u veznom redu. Sportski direktor Ivica Iliev je posebno emotivno proslavio njegov pogodak.

"Ika (op. aut. Ivica Iliev) je tu emotivniji u tim situacijama od mene. Važno je da je on fizički izdržao 60 minuta jer je tu sa nama nekoliko dana. Neosporan je njegov kvalitet i mislim da će biti izuzetno pojačanje za nas. Odlično se uklopio i mislim da će nam doneti samo dobro", istakao je Stolica.

Da povuče ručnu - morao je.

"Bilo je i tu nekih negativnih stvari. One koje nisu bile dobre su tu da ih analiziramo, pogledamo i uspemo da ih izmenimo".

Uskoro sledi meč sa Fenerbahčeom u Gracu, ekipom koja može biti rival Partizanu u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"Uvek je želja svih nas da imamo što je moguće kvalitetnije protivnika. Jeste da je neuobičajeno da Fener bude protivnik jer je moguće da nam budu rival u kvalifikacijama, ali ekipa raste u takvim susretima. Važno je da se oporave momci - Rikardo, Zdjelar, Vujačić. Požalio se i Marko Jevtović na poluvremenu. Neki momci su odigrali prekomere u pojedinim utakmicama i moramo sada da ih pazimo, da ih dobro oporavimo", podvukao je Stolica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke