Štoper Liverpula i dalje radije bira Španiju ispred Srbije!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 22.11.2021.
15:05
Izvor: Sportske.net, 24sedam.rs

Ima dvojno državljanstvo...

EPA-EFE/Laurence Griffiths
EPA-EFE/Laurence Griffiths

Povezane vesti

Mladi Stefan Bajčetić je mladi 17-godišnji štoper koji je stigao u Liverpul iz Selte, sin Srđana Bajčetića koji je svojevremeno igrao za Vojvodinu i za Crvenu zvezdu. 

Trenutno je jedan od najboljih fudbalera tog mladog tima. 

Koliko Liverpul brine o mladim fudbalerima dokaz je i ograničavanje mladih da troše onoliko koliko je potrebno za skroman život.

"Nimalo se ne brinem! U pravim je rukama! Živi sa još tri fudbalera iz svoje ekipe, s njima je i jedna porodica. Sve je to Liverpul doveo do savršenstva, oni ih uče i fudbalu, ali i životu, traže od njih da budu skromni, ograničeno im je trošenje... Ne znam da li se sećate, ali jedno vreme je bila aktuelna priča o tome da su mladim fudbalerima ugovorom ograničavali kubikažu automobila da se ne bi dogodilo da voze "ferari" ili sličan automobil. Rekao bih na osnovu dosadašnjeg iskustva da Liverpul baš vodi računa o toj deci", rekao je Srđan Bajčetić. 

Stefan Bajčetić je nedavno radio i sa prvim timom Liverpula.

"Bio je povučen iz ekipe U18. Verovatno je predstavljeno kao nagrada za rad, a u suštini falilo je mnogo igrača zbog obaveza prema reprezentacijama. Bez obzira na situaciju, oni umeju povremeno da dečake prebace kod profesionalaca, da ih navikavaju na ritam i brzinu njihove igre. Korisno je za njihovo sazrevanje", rekao je Srđan Bajčetić. 

Ono što je zabrinjavajuće za reprezentaciju Srbije jeste činjenica da Stefan, kao i njegov brat, ne govore previše srpski jezik i da mladi fudbaler Liverpula igra za mlađe kategorije Španije. 

"U Srbiju dolazimo svake godine. Srpski bolje razumeju nego što ga pričaju.

Videćemo šta će doneti budućnost, hoće li on uopšte biti zanimljiv selektorima. Moja je želja da on igra za Srbiju. Do 21. godine bi morao da odluči, a dotle ima još mnogo vremena, jer tek je pre nekoliko dana napunio 17 godina. Sada igra za U18 Španije, prihvatio je poziv, budući da većinu fudbalera tamo poznaje i da je protiv mnogih igrao", rekao je Srđan za "24sedam".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke