Stručna analiza - Kangva je trebalo da bude isključen, nisu bili penali za Partizan!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 31.10.2022.
22:20
Izvor: Sportske.net

Nekadašnji arbitar i večeras komentarisao sporne situacije.

Screenshot/TV Arena Sport
Screenshot/TV Arena Sport

Povezane vesti

Iako već drugu sezonu imamo VAR tehnologiju u šampionatu Srbije, i dalje ima sudijskih grešaka koje bi nova tehnologija trebalo da svede na minimum.

Ni prošlo kolo Super lige nije bilo izuzetak po tom pitanju, a sporne detalje je na TV Arena sport i večeras komentarisao nekadašnji sudija Zdravko Jokić.

Naravno, uvek su najzanimljivije situacije na utakmicama koje igraju Crvena zvezda i Partizan.

Najpre meč Partizan - Radnički Niš (4:0) u Humskoj, tokom kog su crno-beli u dva navrata uzalud tražili jedanaesterac.

Prva situacija - Lutovac je pao u kaznenom prostoru Nišlija.

''Nije bio penal, igrač Partizana udara u belu štucnu i taj pad nije bio iniciran od protivnika. Levom nogom udara protivnika i pada - nema kaznenog udarca'', jasan je Jokić.

Po njegovoj oceni, sudija Minaković je bio u pravu i u drugoj situaciji, kada je Natho signalizirao igranje rukom protivničkog igrača u šesnaestercu Radničkog.

''Trebalo je timski rad u ovom slučaju da se iskoristi. U drugom snimku vidimo da je u pitanju gornji deo ruke. Rame i gornji deo ruke. Dakle, ako je bila ruka, bio je onaj deo koji nije kažnjiv'', objasnio je Jokić.

Sa utakmice Kolubara - Crvena zvezda izdvojena je situacija kada vezista Crvene zvezde Kings Kangva faulira Vukušića na ivici kaznenog prostora u 84. minutu meča, pri vođstvu Zvezde od 2:0.

''Izgleda mi tako da ga je faulirao. Igrač je imao kontrolu lopte i da nije bio fauliran, imao bi mogućnost da postigne pogodak. Imamo snimak da je ovaj šutirao, pa je došlo do kontakta. Ovde je sprečavanje očigledne prilike za postizanje pogotka. Kanga ga posle ruši. Igrač ide sam, nema protivničkih igrača ima kontrolu lopte. Odluka je trebalo da bude slobodni udarac i crveni karton'', zaključio je Jokić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke