Stručna analiza - Zašto Gobeljić nije isključen? ''To je start za osmicu''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 24.07.2022.
23:47
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Šta to konkretno znači objasnio je nekadašnji sudija Zdravko Jokić.

Screenshot/TV Arena sport
Screenshot/TV Arena sport

Povezane vesti

I ove sezone Zdravko Jokić analizira suđenje posle svakog kola na TV Arena sport, a večeras je u centru pažnje bio duel u Lučanima, gde je Crvena zvezda savladala domaću Mladost sa 2:1.

Bilo je par spornih situacija, poput one kada su domaći tražili penal zbog navodnog Rodićevog igranja rukom.

''Ovde je ruka... njega je udarila lopta, napadača (Bojovića), ne znam zašto on reaguje'', kaže Jokić, koji smatra da ovde nema ničeg spornog.

Mnogo opširnije objašnjenje zaslužio je potez Gobeljića, koji je klizećim startom i prekršajem zaustavio opasnu kontru Lučanaca, a sudija mu je pokazao žuti karton.

Pitanje za Jokića bilo je da li je mogao da se pokaže i crveni.

''Ovde je jedna 'oranž' situacija, granična linija, gde sudija procenjuje uslove pod kojim se desio. Ovde što Gobeljića opterećuje je snažan i zakasneli start i kontakt sa protivničkom nogom. Da je to bilo iznad članka, na cevanicu, i da je igrač povređen ovde, to bi obavezno bio crveni karton.

Da je utakmica imala drugi kontekst, da je bilo više ovakvih startova, menadžment sudije bi zahtevao da isključi ovog igrača, ali pošto je ovo bio jedan od retkih startova, sudija je mogao da se opredeli za žuti karton. Ali, da je dao i crveni karton, VAR bi podržao njegovu odluku.

Ovo je start za osmicu po UEFA standardima, što znači pola žuto, pola crveno, a ocene devet i 10 su za crveni karton'', objasnio je Jokić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke