Struka kaže: Nema penala u Subotici, upozorenje "večitima"!

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 07.03.2022.
22:00
Izvor: Sportske.net

Spartak oštećen.

 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Sudijski ekspert Zdravko Jokić ocenio je da nije bio penal za Partizan protiv Spartaka u Subotici i za ovu odluku direktno okrivio najboljeg srpskog arbitra Srđana Jovanovića, koji je sedeo u VAR sobi.

Glavni sudija meča bio je Lazar Lukić, koji je nakon starta fudbalera Spartaka nad Nemanjom Jovićem konsultovao VAR, a Jovanović je nakon mnogobrojnog "premotavanja" ocenio da je penal.

To se nije svidelo Jokiću, koji je gostujući na "Areni sport" poslao poruku najboljeg srpskom sudiji.

"Ovde je sudija blizu, iz pozicije gde može da vidi kontakt. Lukić ne svira i protiče 38 sekundi kada se VAR javio. Možda je i ranije, ali se čekao prekid. Ovde je procena sudije da nema prekršaja, sam kontakt koji je bio ne spada u jasne i očigledne greške sudije. Da je i dosudio penal, ako je smatrao, VAR ne treba da se meša. VAR nije trebalo da se meša jer to nije jasna i očigledna greška sudije", ocenio je Jokić, a zatim nastavio.

"Treba da se diskutuje da li je bio prekšaj i koji intezitet. Ovo za mene, kao i za sudiju, nije prekršaj. Došlo je do kontakta, ali ne u toj fazi da je igrač onemogućen. Odigrana je lopta i noga igrača je bila ispred njega. UEFA je rekla da treba izbegavati sviranje soft prekršaja na celom terenu", naveo je Jokić.

Na kraju je upozorio večite rivale da zbog svega ipak ne bi trebalo dizati tenziju.

"Mislim da je preterano, remeti odnose. I u drugim zemljama se dešavaju propusti pa se ne reaguje. Sada je bio jedan klub, prošli put je bio drugi pa tako naizmnenično", zaključio je Jokić.

Podsetimo, Partizan je nakon trijumfa u Subotici zadržao plus dva pred mečeve protiv Fejnorda i Napretka ove nedelje u Humskoj, dok će Zvezda za šest dana gostovati Metalcu u Gornjem Milanovcu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke