Struka na delu - Da li je bio penal nad Ivanićem i da li je Zvezdin gol regularan?

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 19.09.2021.
20:31
Izvor: Sportske.net

Bio je tu i VAR.

Screenshot/TV Arena Sport
Screenshot/TV Arena Sport

Povezane vesti

Sudijski analitičar na "TV Arena sport" Zdravko Jokić ocenio vođenje 156. "večitog derbija" kao zadovoljavajuće od strane današnjeg arbitra Novaka Simovića i njegovih saradnika.

Bilo je dosuđeno 27 prekršaja na prvom ovosezonskom "večitom derbiju", a u studiju nakon utakmice je analizirano suđenje arbitra Novaka Simovića. Sudijske odluke su uvek u centru pažnje, ali ovog puta imao je pomoć i VAR tehnologije

"Slično prošlogodišnjem suđenju Jovanovića. Simović je počeo vrlo dobro. Preskako je male faulove, time je doprineo da igra dobije na tempu. Međutim, u drugom delu su došle neke situacije koje su malo značajnije, gde je on donosio važne odluke. Sa jedne i druge strane su bile drugačijeg viđenja. Generalno, mislim da je dobro odsudio. Mislim da je, ne samo prelazna, već dobra ocena", rekao je Jokić i potom otkrio određene informacije.

"Ono što šira publika ne zna, jeste da je pre mesec dana održana sednica UEFA za sudije. Podignuta je lestvica za guranje sa leđa, sa strane... To sa strane, čak nije ni prekršaj. Sa leđa je prekršaj, ali je bitan intenzitet i uticaj na samu igru. On je ispoštovao te instrukicje UEFA i sa moje strane je odradio dobar posao".

Start sa leđa pred golom Partizana dogodio se nad Mirkom Ivanićem, kada su crveno-beli želeli jedanaesterac. Simović je odmahnuo rukom, a Jokić je pojasnio situaciju.

"On je zauzeo kriterijum na početku meča. Ovde je vrlo bitna jedna stvar, da je pre ofsajd Ivanića u momentu kada je Katai šutirao. Da je dosuđen prekršaj, on bi bio poništen zbog ofsajda", otklonio je Jokić sve dileme.

Golu Crvene zvezde prethodio je duel Marka Lazetića i Igora Vujačića u šesnaestercu Partizana.

"Ruke su bile na telu igrača, ali bez držanja. Nije bilo elemenata za penal, odnosno nije tog intenziteta za prekršaj", ocenio je Jokić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke