Sudbina je rekla svoje u Surdulici - Partizan na jedini mogući način slomio Radnik

Autor: Nemanja Janošev
subota 24.02.2024.
15:41
Izvor: Sportske.net

Teška tri boda za Partizan.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana savladali su Radnik u Surdulici sa 1:2 (0:0) u utakmici 22. kola Super lige Srbije.

Nije bilo previše kanala pomoću kojih bi Partizan danas mogao da slomi otpor Radnika iz Surdulice, tima čija je ovo sigurno jedna od najboljih partija u sezoni. Na tome svakako mogu da se zahvale terenu i činjenici da crno-beli nisu imali najboljeg strelca Mateuša Saldanju, niti njegovu alternativu Nemanju Nikolića, ali uprkos tome, Radnik je bio u situaciji da dođe barem do boda. No, Partizan zahvaljujući Svetozaru Markoviću, čoveku koji je lako mogao biti tragičar, a isto tako i Samedu Baždaru koji se ispromašivao, pa pogodio u nadoknadi, piše tri boda.

Prošlo je 6. minuta do trenutka prve šanse na utakmici i ista je mogla da prouzrokuje vođstvo Partizana. Serijom duplih pasova, Samed Baždar i Bibars Natho izbacili su odbranu Radnika, ali je udarac mladog napadača crno-belih ipak uspeo da odbrani Ranđelović. Malo je prostora imao Baždar, ni teren mu nije bio saveznik, pa se ne može reći da je ovo veliki promašaj mladog fudbalera.

Radnik se nije trudio da gura loptu previše, već se njihova igra bazirala na kontranapade, duge lopte koje obično nisu pronalazile neki cilj, dok je Partizan pokušavao da gradi igru iz poslednje linije, ali uslovi, odnosno teren, nisu dozvoljavali tako nešto ili su znatno otežavali takav način kreacije.

Nathov i Baždarov udarac u razmak od minuta su još jednom stavili Ranđelovića na ispit, no promene rezultata nije bilo. Između 15. i 30. minuta smo videli mirniji period meča, da bi to za trenutak promenio udarac Antića sa distance. Solidan pokušaj beka Partizana.

Posed je, očekivano, bio na strani Partizana. Dosta duela, prekida i prekršaja. Videli smo 17 faulova u prvih 45 minuta, ali videli smo i upozorenje domaćina u završnici ovog perioda igre. Lazar Jovanović je promašio prazan gol pošto je dobio i više nego upotrebljivu loptu sa krila od strane Nemanje Jovanovića, ali je krilni fudbaler Radnika bio u nedozvoljenoj poziciji, pa taj promašaj nije tako teško pao izabranicima Dušana Đorđevića.

Zapretio je Radnik u samom smiraju prvog poluvremena i preko Borka Duronjića, što je bila i najbolja prilika na utakmici, ali je Aleksandar Jovanović odlično ušao u taj šut.

Početak drugog poluvremena zaličio je na start utakmice jer je Samed Baždar ušao u još jednu pogodnu priliku, ali loše je zahvatio loptu u situaciji kada je zaista morao bolje. Treća neiskorišćena šansa, za meč poput ovog jeste previše.

Igrao se 59. minut kada smo videli prvu spornu situaciju na utakmici. Filip Jović je uspeo da iz prijema izbaci Svetozara Markovića, kapiten Partizana u želji da ga sustigne stavlja šaku na njegove grudi, blago ga povlači za dres, ali je popustio na vreme i nije tu bilo intenziteta dovoljnog za penal. No, arbitar Milanović je pokazao na belu tačku, dao Markoviću đuti karton, da bi ubrzo poništio svoju odluku posle gledanja VAR snimka i asistencije Srđana Jovanovića iz Stare Pazove.

Sudbina je tako htela da ista dva aktera utiču na neki gol na ovoj utakmici, ali na žalost Radnika, a na sreću Partizana, u korist sastava Igora Duljaja. Korner je izveo Bibars Natho sa desne strane, lopta je išla na drugu stativu gde je na glavu dočekuje Svetozar Marković i uz pomoć upravo Filipa Jovića koji je samo malo skrenuo udarac, Partizan u 69. dolazi do vođstva. Možda i jedini način na koji su crno-beli mogli do prednosti jer, teren je bio takav kakav je bio, a završnica nije služila Sameda Baždara ovog popodneva. Jedinog konkretnog igrača Partizana danas.

I u 80. minutu je Baždar imao odličnu situaciju za gol, sada da reši pitanje pobednika, no glavom iz trka nije bio precizan.

Ali, sudbina je i ovog puta umešala prste. Ispromašivao se mladi napadač Partizana na ovoj utakmici, međutim, gol mu je bio suđen. To smo videli u trećem minutu nadoknade kada je iskoristio grešku rivala na sredini, izašao sam na Ranđelovića i driblingom stvorio situaciju da puca u praznu mrežu. Bitan gol za njega u ovoj situaciji posle brojnih propuštenih šansi.

Sudbina je želela i da Radnik ipak dobije penal i bude nagrađen za vrlo dobro izdanje. Peti minut nadoknade, Damir Šovšić pogađai vraća dramu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke