Sudija Obradović: "Opet bih dosudio isti penal"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 03.12.2021.
13:30
Izvor: Sportske.net

Iako je osuđen na kaznu zatvora zbog utakmice Spartaka i Radničkog iz Niša, sudija iz Jagodine ističe da bi uradio opet isto.

Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Sudija Srđan Obradović neće više suditi Super ligu Srbije, kažnjen je sa 10 godina van fudbala i sa 12 meseci zatvora zbog nameštanja utakmice Spartaka i Jagodine.

Posebno je bio sumnjiv drugi penal za Subotičane. Meč je odigran 13. maja 2018. godine kada su Subotičani oba gola postigli sa bele tačke.

"Opet bih dosudio jedanaestarac zbog kojeg sam osuđen na 12 meseci zatvora", rekao je Obradović.

"Znam da nisam kriv, jer ništa nisam uradio namerno. Evo prošlo je više od tri godine otad i proživeo sam pakao, ali da se vrati vreme i da onu situaciju vidim kao tada, opet bih dosudio kazneni udarac. Odluku sam doneo na osnovu ličnog sudijskog uverenja. Nije ni prvi ni poslednji put da je neki arbitar pogrešio. Toliko puta se desilo da je neka ekipa oštećena za kazneni udarac jer ga sudija u tom trenutku nije video. Ili da je nekom dosuđen a nije trebalo. Ovo je verovatno jedinstven slučaj u svetu da je sudija osuđen na zatvor zbog greške na fudbalskoj utakmici", rekao je Obradović za "Informer".

Kaže da nije gotovo i da će se boriti.

"Bio sam u šoku kada je mi je dva dana nakon meča određen pritvor. Nisam mogao da verujem šta se dešava. Skinut sam sa liste sudija, ali sam godinu dana kasnije vraćen. Nadao sam se da je tu kraj mukama i da je ceo haos iza mene. Kada sam osuđen na 10 godina van fudbala i 12 meseci zatvora, bio sam šokiran. Moja porodica je prošla kroz jako težak period. Nastaviću da se borim jer ovo ne može da prođe ovako", kaže Obradović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.