Sudijska lakrdija

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 04.11.2021.
21:57
Izvor: Sportske.net

Vrlo slabo suđenje Bognara

www.starsport.rs
www.starsport.rs

Povezane vesti

Ukoliko je mađarski arbitar u Beograd ovog puta došao da nanese gnev crveno-belog dela naše zemlje, onda je u tome uspeo u samo 45 minuta.

Možda je ovom tekstu vreme i mesto nakon što se stvari slegnu, ali gospodin Tamaš Bognar je učinio sve što je mogao protiv Crvene zvezde u prvom poluvremenu utakmice sa Mitjilandom.

Od samog početka je zauzeo čvrst stav i nije dopuštao praktično bilo kakav kontakt. Tako je Aleksandar Katai posle samo šest minuta igre zaradio javnu opomenu iako mu je to bio prvi start i uprkos tome što nije bilo prevelikog intenziteta kod istog. 

Kada je u pitanju crveni karton Miloša Degeneka, složićemo se, poslednji igrač odbrane, gol-šansa, kontakt, iako minimalan, znači jedno - isključenje prema svim osnovama. Međutim, to je najmanje sporno u svemu do sada viđenom. Zvezdinim igračima je jedva čekao da pokaže javnu opomenu, bar je utisak bio takav, prekršaje je dosuđivao kada je bilo baš očigledno, mada se u nekim navratima oglušivao na taj poziv. Činio je to "jedva", da se pištaljka ni ne čuje na "Marakani", kao da mu se u mislima mota: "A moram i njima nešto suditi". Milan Pavkov nije imao nikakvu protekciju, štaviše, pridružio se Kataiju, a posle i Benu među "požutelima". Bilo je tu još nelogičnih situacija i olako dosuđenim prekršajima za Mitjiland ili nedosuđenim za Crvenu zvezdu.

Ne radi se ove ni o "navijačkom uglu", jer ne postoji. Stvar je u viđenom golim okom. Predstaviti sliku kakva i jeste. Tamaš Bognar je došao da oteža posao Crvenoj zvezdi na ovoj utakmici, iako njegova prošlost govori da se Srbija raduje kada je on na centru. Protiv Moldavije 2017, kada je on vodio meč, "orlovi" su slavili sa 3:0, a isto je učinio i Partizan u Humskoj protiv Jang Bojsa s tim što je bilo 2:1 za crno-bele.

Bez golova je u prvom poluvremenu, ako Crvena zvezda izgubi, biće sami krivi za to, jer su dopustili igrača manje, a verovatno i pogrešili 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke