Sudijski ekspert sve objasnio, bila su DVA penala!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 08.09.2022.
23:58
Izvor: Sportske.net

Samo jedan je dosuđen. Doduše i još jedan, ali je kasnije opravdano poništen.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Nedugo po završetku večerašnje utakmice između Crvene zvezde i Monaka (0:1) na ''Rajku Mitiću'', sudijski ekspert Igor Radojičić je na TV Arena sport komentarisao sporne situacije na ovom meču, a u centru pažnje su bili dosuđeni, ali i nedosuđeni jedanaesterci.

Najpre trenutak koji je i rešio pitanje pobednika, Srnićev prekršaj nad Golovinom, penal za Monako i gol Emboloa.

''Čini se da je Srnić dole zakačio igrača, naravno nenamerno. Njegova reakcija najviše govori da je došlo do kontakta. Njegova i reakcija drugih igrača govori u prilog tome. Ne vidi se najbolje, ali lopta je u igri, prekršaj, dovoljno da se dosudi kazneni udarac'', objasnio je Radojičić.

Nešto kasnije su i Zvezdini fudbaleri tražili jedanaesterac kada je Ben oboren u kaznenom prostoru gostiju, ali se sudija nije oglasio, baš kao ni VAR soba.

''Pogledajte gde odlazi lopta, odlazi napred. On je možda želeo kontakt, ali to ne opravdanva defanzivca. U ovakvim situacijama odbrambeni igrač preuzima rizik i ovo jeste za kazneni udarac, naročito ako imamo u vidu prethodnu situaciju i kriterijum sudije na ovoj utakmici. Uveren sam da je dosudio kazneni udarac, da VAR ne bi intervenisao i da bi ta odluka ostala na snazi'', smatra Radojičić.

U samom finišu je sudija Osmers najpre pokazao na jedanaesterac za Monako, posle starta Dragovića nad Embolom, ali je tu odluku poništio zahvaljujući reakciji iz VAR sobe. Na kraju ispravna odluka, nije bilo penala.

''Videli smo odmah, nije nam bio potreeban usporeni snimak, Dragović je odneo loptu, igrač pada preko njega. Ali šta je opasno u ovakvim situacijama? Sudija je Milunoviću pokazao žuti karton zbog protesta i taj žuti karton ostaje. Da je to bio drugi žuti karton, imali bismo isključenje'', konstatovao je Radojičić.

Video: Jovana Strinić/Sportske.net


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke