Suma debitovao, Pazarci nemoćni sa igračem manje - Lučancima ceo plen

Autor: Darko Mitrović
subota 23.09.2023.
20:57
Izvor: Sportske.net

Novi Pazar sve jači, ali večeras je veći deo meča igrao sa fudbalerom manje na terenu.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U meču osmog kola Superlige Srbije, lučanska Mladost je na svom terenu savladala Novi Pazar rezultatom 2:0.

Ovo je četvrta pobeda Lučanaca ove sezone i probili su se na četvrtu poziciju na tabeli sa 14 bodova, dok su Pazarci pretrpeli četvrti poraz i trenutno su deseti sa 10 osvojenih bodova.

Problemi za Pazarce počeli su od 12. minuta kada je Sise skrivio penal, a precizan sa bele tačke bio je Patrik Eze Frajdej za 1:0 u korist ekipe Mladosti.

Dvanaest minuta kasnije Adešina je isključen zbog dva žuta kartona, pa je Novi Pazar najveći deo meča odigrao sa desetoricom fudbalera na terenu.

Brojčanu prednost Lučanci su iskoristili u 39. minutu kada je Frajdej svojim drugim golom povisio na 2:0.

Treneru gostiju Siniši Dobrašinoviću je ostalo da u nastavku na teren pošalje svoje najveće adute, najzvučnija pojačanja ovog leta, pre svih Adema Ljajia koji je u poluvremenu zamenio Obradovića.

Tokom drugog poluvremena se gotovo nije ni primećivalo da Novi Pazar ima igrača manje, gosti su imali inicijativu, konstantno napadali, ali nisu uspevali da nađu put do mreže golmana Saše Stamenkovića.

Sporna situacija u 61. minuitu, kada je najpre dosuđen penal za goste zbog prekršaja nad Ananom, ali je posle intervencije iz VAR sobe ta odluka preinačena na slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora.

Izveo ga je Adem Ljajić, ali je pogodio živi zid i Lučanci su se izvukli u ovoj situaciji.

U tim trenucima, trener Pazaraca Siniša Dobrašinović je na teren poslao i Sejdubu Sumu koji je danas debitovao u dresu Novog Pazara, kao i korejca Joa, posle čega su gosti postali još ofanzivniji, a Suma je odmah počeo da pravi pometnju na protivničkoj polovini terena. Međutim, bolja završnica je opet izostajala.

Posedica toga je više prostora za domaćina na polovini Novog Pazara, pa se Sremčević našao u odličnoj prilici u 76. minutu, ali je golman Mirković odlično intervenisao i produžio nadu gostima.

Pokušavali su Pazarci do kraja meča, Suma je i dalje bio zapažen, ali su domaći iskusno sačuvali prednost i osvojili sva tri boda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke