Šumadinci razmontirali traktor!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 18.09.2024.
19:49
Izvor: Sportske.net

Radnički briljantan protiv IMT-a.

Nenad Kotlajic/Radnicki 1923
Nenad Kotlajic/Radnicki 1923

Povezane vesti

Kragujevački Radnički je odigrao najbolji meč od početka ove sezone pošto je u Loznici na stadionu "Lagator" savladao IMT rezultatom 0:4, a moglo je biti i ubedljivije. 

U sedmom minutu velika šansa za Radnički, Ćosić je dobro prošao po desnoj strani, a Kilijan Bevis nije dobro reagovao, šutirao je pravo u golmana. 

U 9. minutu odlična lopta Mirčetića za Gluščevića, ali mladi reprezentativac Srbije se nije najbolje snašao i bio je izblokiran. 

Novu kolosalnu šansu za Radnički propustio je Evandro kada je izašao sam 1 na 1 sa golmanom IMT-a, ali je šutirao prilično slabo. 

I onda u 13. minutu konačno gol u mreži novobeogradskog tima, strelac je bio Bogdan Mirčetić koji je dočekao centaršut po zemlji sa leve strane, bio je na oko 10 metara od gola i rutinski je poslao loptu u mrežu. 

Asistencija se piše Kilijanu Bevisu. 

Svega pola minuta kasnije nova stopostotna šansa za Radnički, Gluščević je bio u situaciji da reši 1 na 1, ali je poslao loptu pored gola. 

Nova magija fudbalera Radničkog desila se u 18. minutu. Ponovo je strelac bio Bogdan Mirčetić, dobio je dubinsku loptu od strane kapitena Simovića, pa je rutinski levom nogom lobovao golmana Belića. 

Dosta mirnije nakon tog gola, beležimo do kraja poluvremena još šansu za Bevisa koji je šutirao glavom, odnosno na drugoj strani Orijomija Lebija koji je odbranio golman Milošević. 

U 52. minutu Radnički stiže do kaznenog udarca. Odlično je po desnoj strani prošao Ćosić, poslao loptu u srce kaznenog prostora gde je bio Ben Hasin koji je nepropisno zaustavljen, a Evandro je postigao gol iz penala i uz prepoznatljiv potez proslavio ovaj gol. 

Novi gol u mreži IMT-a videli smo u 59. minutu. Ristić je izveo slobodan udarac sa oko 35 metara, pravo na glavu Slaviši Radoviću, jednom od najnovijih pojačanja Kragujevčana, koji glavom smešta loptu u mrežu za 4:0. 

Do kraja je Dudić rešio da pruži šansu novajlijama u dresu Radničkog, Golijaninu, Jankoviću i Stankovskom, pa je bila vidljiva i neuigranost Kragujevčana do kraja susreta. 

Ostalo je 0:4, IMT je odigrao verovatno najslabiju utakmicu od početka sezone, Radnički najbolju. 

U ovom trenutku Radnički se popeo do osme pozicije i sada ima 10 bodova, dok je IMT na 14. mestu sa 8 osvojenih. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke