Sunce obasjalo Humsku, preokret i pobeda u istorijskoj atmosferi!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 26.10.2024.
17:56
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda Partizana.

Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT
Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Pobeda Partizana u prvoj utakmici po dolasku nove uprave. 

U Humskoj danas 3:1 (0:1) protiv Čukaričkog, i to posle velikog preokreta u drugom poluvremenu pred prepunim tribinama (osim severne) stadiona Partizana!

Crno-beli su u prvom poluvremenu bili u podređenom položaju, ali su u drugom uspeli da se vrate u meč i da u sjajnoj atmosferi slave veoma bitnu pobedu za samopouzdanje. 

Čukarički je odlično počeo ovu utakmicu, imali su kontrolu lopte, igrali su uglavnom na polovini Partizana, dok se domaći crno-beli nisu mnogo proslavili u građenju akcija i neretko su brzo gubili loptu kada bi došli do nje. 

Tufegdžić je prvi imao šansu, posle centaršuta Docića je slabo reagovao na drugoj stativi, a potom je brzo i Mihajlo Cvetković ušao u priliku i nije je iskoristio, sa samo 10-ak metara je poslao loptu preko gola. 

Gosti su do zasluženog gola stigli u 25. minutu utakmice. 

Tufegdžić je odlično prodirao po desnoj strani, poslao je loptu na drugu stranu gde je bio Mihajlo Cvetković kojem nije bilo mnogo teško da postigne gol za 0:1. 

Partizan je probleme Čukaričkom pravio uglavnom preko Zubairua, ali sve je to bilo prilično bezazleno i loše u napadu, beležimo samo udarac Jurčevića koji je odbranio golman gostiju. 

Imao je Cvetković još jednu sjajnu šansu za goste, ali je pogodio stativu u nadoknadi vremena. 

U nastavku nije izgledalo da će Partizan mnogo promeniti u svojoj igri, ali je stigao brzo do izjednačenja. 

Igrao se 53. minut, centaršut sa desne strane, Stevanović je oborio Đorđa Jovanovića, a sudija nije imao dilemu, pokazao je na belu tačku. 

Siguran izvođač je bio Natho za 1:1!

Mogao je Čukarički odmah da vrati prednost, ali je Aleksandar Jovanović veoma dobro reagovao nakon udarca Tufegdžića. 

Potpuni preokret na ovom meču videli smo u 65. minutu. Bio je korner posle izbacivanja lopte Vukašina Jovanovića, izveo ga je Jurčević, najbolje je skočio Filipović koji pogađa za 2:1!

Imao je Zubairu novu šansu kada je šutirao pored gola, a na tribinama je bila zaista fantastična atmosfera i nije potrebno da navijate za Partizan da bi ste se naježili jer se verovatno radi o najboljoj atmosferi na jednoj utakmici Super lige Srbije u poslednjih desetak godina na stadionu u Humskoj. 

Kipranin Cionis je pravio probleme Partizan, a Miladinović je propustio dobru šansu da izjednači rezultat u 73. minutu utakmice. 

Mirniji period meča je usledio kada je Partizan kontrolisao loptu, a onda jedan dobar napad preko Kalulua koji je centrirao Jovanoviću, ali je golman Mirković uspeo da odbrani taj udarac. 

Uspeo je Partizan da osigura pobedu u 90. minutu utakmice. 

Pako Furer koji je ušao samo 20-ak sekundi pre gola, je poslao loptu u kazneni prostor, tačnije u peterac gde je bio Jovanović kojeg je lopta preskočila, potom i Kalulu koji sasvim zasluženo stiže do gola za 3:1!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke