Supeliga: Velike pobede Napretka i Inđije, remi u Ivanjici i Lučanima

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 14.03.2021.
14:54
Izvor: Sportske.net

Bačka tone sve dublje.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Fudbaleri Napretka stigli su do druge uzastopne pobede u ligi nakon što su u Kruševcu potvrdili kvalitet u odnosu na poslednjeplasiranu OFK Bačku slavivši sa 2:1 u meču 27. kola Ling Long Superlige Srbije.

Izabranici Milana Đuričića stigli su do prednosti već u drugom minutu golom Saše Marjanovića, a vođstvo od 2:0 doneo je iskusni napadač Alen Melunović u 62. minutu nakon katastrofalne reakcije Nemanje Lakić-Pešića, koji je neozbiljno poslao povratan pas ka svom golmanu.

Melunovićev gol bio je prekinuo je pretnje gostiju iz Bačke Palanke koji su vrebali izjednačenje kako bi prekinuli seriju negativnih rezultata zbog kojih su zakucani za dno tabele.

Tračak nade Bačkoj doneo je iskusni napadač Nikola Ašćerić golom sa penala u 74. minutu, pa je u završnu trećinu drugog poluvremena ušlo u dramatičnu završnicu.

Fudbaleri Rada nisu uspeli da zadrže predsnostna gostovanju u Ivanjici protiv Javora odigravši 1:1 protiv direktnog konkurenta za opstanak u ligi.

Strelac vodećeg gola na meču bio je iskusni Andrija Kaluđerović, koji je u 33. minutu iskoristio konfiziju u odbrani Javora i sam kao duh na drugoj stativi zatresao nebranjeni deo mreže.

Prethodno je mladi Petar Karaklajić napravio dar-mar odbrani domaćih, koji nisu uspeli da mu nekoliko sekundi oduzmu loptu.

Rad je veći deo meča kontrolisao igru, a onda je pravi šok usledio u 71. minutu kada je rezervista Milorad Balabanović bio najviši u skoku i sjajnim udarcem glavom savladao iskusnog Damira Kahrimana.

Gol za izjendačenje kao da je osokolio domaći tima da dođe do celog plena, ali su fudbaleri Rada uspeli da ne dozvole da drugi put kapituliraju.

Javor je tako ostao na tri boda više od Rada, kojeg je za jedan bod prestigao i Napredak nakon pobede nad Bačkom.

Podela bodova viđena je u derbiju Moravičkog okruga gde je Mladost u Lučanima odigrala protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca 1:1.

Gosti su stigli u Dragačovo po drugu pobedu u nizu i poveli u 28. minutu golom Prestiža, ali je bod domaćinu dao Milan Bojović 10 minuta kasnije.

Remi je nešto više prijao gostima pošto je razlika između dva tima ostala četiri boda.

Važnu pobedu ostvarila je Inđija koja je u samoj završnici stigla do pobede na svom terenu protiv Novog Pazara 1:0.

Domaćin je tek u 88. minutu iskoristio brojčanu prednost nakon što su gosti u 44. minutu ostali sa igračem manje posle isključenja Abdulaja Sisea.

Stelac tek drugog gola na poslednjih pet mečeva za ovaj klub bio je iskusni napadač Nemanja Bastajić sa penala, čime je svoj klub doveo na samo bod zaostatka u odnosu na Rad, koji je remizirao u Ivanjici.

Od bezbedne sezone deli ih još samo četiri boda, koliki i zaostaju za današnjim rivalom.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke