Super liga Srbije - Zvezda veliki favorit, Partizan najjači kad se potcenjuje!

Autor: Nemanja Janošev
petak 16.07.2021.
10:01
Izvor: Sportske.net

Došlo je vreme da počne i LingLong Super liga Srbije.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Nadamo se kvalitetnijim utakmicama pošto je liga smanjena, manje situacija u kojima će biti štrajkova igrača zbog neisplaćenih zarada i više uzbuđenja u borbama za opstanak, Evropu i titulu. Želimo i manjak prisustva članova Disciplinske komisije UEFA koji su istraživali nameštanje utakmica u srpskom fudbalu, kao i da se manje govori o sudijama, a više o mladim, perspektivnim igračima, lepim stvarima koje itekako postoje. Želimo i da treneri koji sednu na kormilo klubova završe sezone, ali...

Već smo videli nešto što nije normalno iako sezona nije ni počela, Kolubara je dovela Dragana Radojičića, pa ga smenila nakon samo tri sata na kormilu kluba što je preneto s podsmehom u mnogim zemljama inostranstva.

Super liga će ove sezone brojati 16 klubova, nakon 30 kola biće podeljeni na plej-of i plej-aut, odigraće se još sedam kola nakon čega će se znati pobednik prvenstva i oni koji ispadaju.

VAR sistem će biti predstavljen u LingLong Super ligi Srbije po prvi put, konačno nećemo imati potrebe da kontaktiramo geometre, majstore statistike i matematike i ostale koji će meriti da li je lopta prešla liniju, ali imamo i veliki broj protivnika uvođenja VAR tehnologije, pa ne možemo reći u potpunosti da je to pozitivna stvar jer su bila potrebna ogromna sredstva.

Pozitivnog ima, itekako, novi stadion u Bačkoj Topoli, dolazak Aleksandra Dragovića u srpski fudbal što se ranije nije moglo zamisliti, liga će biti malo kvalitetnija smanjenjem broja klubova.

Ko je favorit?

Crvena zvezda je dovela pomenutog Dragovića, na zimu stiže možda i pojačanje u rangu Dragovićevog, napadač Ohi koji je fantastičan fudbaler, stigao je i Dioni iz francuskog prvenstva, Krstičić se vratio i nema sumnje, ekipa Dejana Stankovića je bolja nego prošle godine, nadograđen tim koji će pokušati da stigne do Lige šampiona.

Partizan je doveo Sinišu Saničanina i Rikarda Gomeša kao najveća pojačanja, Holender je sada i definitivno igrač Partizana, ali su slabiji za Asana koji je igrao fenomenalno prošle sezone i za mnoge bio najbolji igrač tima. Uglavnom, sada je tu Aleksandar Stanojević od starta, igrači ga znaju veoma dobro i nema sumnje da su crno-beli spremniji ove sezone od prošle. Ono što treba nagovestiti jeste da će klub iz Humske svoje nade vratiti mladim igračima koji su znali u prethodnim godinama da donesu i titule klubu.

Od ostalih, TSC i Čukarički bi mogli da pomute račune vodećima, Vojvodina je, čini se, slabija nego prethodnih godina, ali i dalje je treći tim Srbije. Radnički iz Niša bi mogao ponovo da bude u vrhu, a od ostalih, očekujemo standardno dobre Subotičane, Voždovčane i Surduličane.

Voždovac ima standardno dobre igrače koji su veliki potencijal poput Luke Cvetičanina i Dragana Stoisavljevića, ali je problem odlazak Jovana Nišića. Čukarički je zadržao okosnicu tima uz veoma dobre mlade fudbalere, Vojvodina ima mlad tim koji može i da pobedi svakog, ali i da prilično razočara. Nišlije su dovele kontroverznog Japanca Mićibućija kojeg je Lalatović nazvao fantastičnim igračem, a tu su još pridošlice u vidu Duronjića, Vukadinovića i Pejovića. Lalatović je otišao samo pola meseca nakon što je postavljen na mesto trenera zbog neverovatno dobre ponude koju je dobio iz Saudijske Arabije.

Metalac je i ove godine solidan, doveli su Odadu iz Zvezde koji važi za igrača sa potencijalom i možda je vreme da se dokaže. Iskustvo igrača koje Metalac ima u ovom trenutku bi trebalo da bude sasvim dovoljno da se opstane u ligi.

Novajlije su Radnički iz Kragujevca i Kolubara iz Lazarevca, posebno su interesantna bila pojačanja Kragujevčana jer su pokupili nekoliko igrača iz omladinskih škola Crvene zvezde i Partizana, Borisava Burmaza i Neđeljka Kovinića koji su briljirali u omladinskim selekcijama ova dva tima.

Novi Pazar je uz pomenute novajlije ekipa koja bi mogla da ispadne iz lige, imali su Pazarci dosta problema i u prethodnoj sezoni kada su se nekim čudom izvukli na kraju, a kandidat za ispadanje bi mogla da bude i ekipa Mladosti iz Lučana koja je nešto slabija u odnosu na prethodnu sezonu, ali ne zanemarimo njihovo iskustvo.

Super ligu za novu sezonu otvaranju Čukarički i Voždovac u beogradskom derbiju, meč se igra 16. jula od 17:55, a potom će istog dana biti odigran derbi Crvene zvezde i Vojvodine.

U subotu su na programu dva meča, igraće TSC i Novi Pazar, kao i Proleter i Partizan, a potom će u nedelju igrati Spartak - Radnički Niš, kao i Mladost - Radnički Kragujevac. U ponedeljak će igrati Radnik - Metalac i Napredak - Kolubara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke