Superliga: Napredak i Proleter opstali, ubedljivi Rad, Javor luzer kola

Autor: Aleksandar Golubović
subota 15.05.2021.
15:23
Izvor: Sportske.net

Ivanjičani u problemu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbaleri kruševačkog Napretka i novosadskog Proletera, kolo pre završetka sezone, izborili su opstanak u Ling Long Superligi, pobedama u pretposlednjem kolu.

To su na naročito ubedljiv način ostvarili fudbaleri Proletera, koji su demonstrirali silu na gostovanju Inđiji slaveći protiv istoimenog tima sa 5:0.

Vođstvo gostima iz obližnjeg Novog Sada doneo je mladi Viktor Živojinović, a prednost je u 41. minutu udvostručio Brazilac Leandro evrologom.

Mreža se zatresla još jednom do odlaska na odmor kada je u drugom minutu nadoknade mladi Jovan Ilić postigao gol.

Već tada je sve bilo gotovo, a nastavku viđena su još dva pogotka, koja su poslužila samo za popunjavanje statisktike.

Daleko manje ubedljivi bili su fudbaleri Napretku, koji su zahvaljujući izvanrednom Alenu Melunoviću stigli do pobede protiv lučanske Mladosti na svom terenu 2:0.

Melunović se na ivici ofsajda odlično snašao i u 43. minutu savladao gostujućeg golmana, a isti fudbaler pogodio je i u 70. minutu i tako otklonio sve dileme po pitanju pobede i opstanka u ligi.

Najubedljiviju pobedu u ovom terminu ostvarili su fudbaleri Rada koji su na svom terenu demolirali pretposlednjeplasiranu Mačvu sa ubedljivhih 7:1. 

Golove za tim sa Banjice postizali su Filip Stanisavljević u sedmom, Ilija Tučević u 38, Martin Novaković u 43, Nemanja Mladenović u 46, izvanredni Andrija Kaluđerović, koji je pogađao u 32. i 59. minutu, dok se u strelce upisao i desni bek Milan Lazarević u 83.

Rad će poslednje kolo dočekati sa dva boda od zone ispadnaja, a zavesu na prvenstvo spušta gostovanjem u Subotici gde bi podedom otklonio sve dileme oko zadržavanja statusa superligaša.

Poraze u ovom kolu ostvarili su fudbaleri Javora, koje u poslednjem kolu očekuje grčevita borba za goli život.

Javor je imao više od igre tokom većeg duela protiv Čukaričkog u Ivanjici, ali su jednu nesmotrenost gosti rešili u 60. minutu pogotkom gorostasnog Nemanje Tošića, koji je glavom prevario Đorđa Lazovića.

Čolović je potvrdio pobedu Čukaričkom golom u 90. minutu, a domaćin je u nadoknadi vremena golom Luke Lukovića stigao do utešnog pogotka, koji im neće značiti mnogo.

Delovalo je da će istim rezultatom biti poražen i Novi Pazar, koji je dugo gubio na gostovanju u Gornjem Milanovcu, ali je stigao do velikog boda odigravši 1:1. 

Vođstvo domaćinu doneo je ovog proleća izvanredni Stefan Cvetković u 37. minutu, ali je izjednačenje gostima iz Novog Pazara obezbedio Branislav Tomić u 72. minutu.

Novi Pazar se ovim remijem izjednačio sa niškim Radničkim, koji uprkos dominaciji u Užicu nije uspeo da savlada Zlatibor (0:0), dok će najteži zadatak u poslednjem kolu imati Javor, koji je ostao na 45 bodova.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke