Superliga objavila sve termine prvog kola - Nije lako pohvatati gde ko igra, ko je domaćin, a ko gost!

Autor: Darko Mitrović
subota 13.07.2024.
19:00
Izvor: Sportske.net

Samo četiri ekipe igraće na svojim terenima u prvom kolu. Plus još jedan ''gost''.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Letnje pripreme se polako privode kraju jer već za šest dana počinje nova sezona Superlige Srbije, u kojoj će titulu ponovo braniti ekipa Crvene zvezde.

Predstojeći šampionat je imao čudnu uvertiru zbog kasnog uvođenja pravila o dva bonus igrača koji će u svakom trenutku biti obavezni na terenu u svakoj ekipi, a to znači da svaki tim mora da na terenu ima najmanje po dvojicu igrača rođenih 2002. godine ili mlađih.

Partizan je osporio tu odluku, tvrdeći da nije u skladu sa Zakonom o sportu, jer je trebalo da bude doneta mnogo ranije, a ne desetak dana pre početka nove sezone. Ipak, crno-beli su preglasani, iako je par dana pre ozvaničenja ove odluke, njihov stav podržao i predsednik Zajednice klubova Dragoljub Zbiljić.

Druga specifičnost pred početak nove sezone je to što se mnogi stadioni renoviraju, pa nekolicina superligaša mora do daljnjeg da igra na alternativnim stadionima.

Tako će Napredak ''dočekati'' Partizan u Humskoj, kragujevački Radnički biće domaćin u Leskovcu, lučanska Mladost u Užicu, a Tekstilac iz Odžaka dočekivaće svoje rivale u Bačkoj Palanci.

U nastavku pogledajte sve parove prvog kola, sve termine odigravanja utakmica i mesta gde će se utakmice igrati. Kao što vidite, samo će Crvena zvezda, Novi Pazar, TSC i Čukarički igrati na svom terenu u prvom kolu, ako ne računamo Partizanovo ''gostovanje'' u Humskoj.

Superliga, 1. kolo

Petak 19.jun

LESKOVAC: Radnički 1923 - Železničar 19.00h  
BEOGRAD: Napredak - Partizan 21.00h

Subota 20. jun

BEOGRAD: Crvena zvezda - Jedinstvo 20.00h
BEOGRAD: Čukarički - Radnički Niš 20.00h
UŽICE: Mladost Lučani - OFK Beograd 20.00h

Nedelja 21. jun

NOVI PAZAR: Novi Pazar - Spartak 17.30h
BAČKA PALANKA: Tekstilac - Vojvodina 19.30h
BAČKA TOPOLA: TSC - IMT 19.30h

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke