Superliga u Badnjevcu, da li je moguće?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.05.2021.
16:32
Izvor: Sportske.net, RTK

Navijači povratnika u Superligu jedva čekaju definitivnu informaciju gde će kragujevački Radnički sledeće sezone igrati kao domaćin.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Radnički 1923 iz Kragujevca se posle šest godina vratio u elitni rang takmičenja, ali sada se pojavio problem jer stadion ''Čika Dača'' više ne ispunjava kriterijume za odigravanje utakmica u Superligi.

Najavljena je izgradnja novog stadiona u Kragujevcu, ali još uvek nije izvesno ni kada će početi, a kamoli kada će biti završena i kada bi Radnički mogao da zaigra na novom stadionu.

Zato će do daljnjeg morati da se traže neka alternativna rešenja gde će Radnički biti domaćin u narednoj sezoni, jedna od najrealnijih opcija je Gornji Milanovac i stadion Metalca, a najnovije informacije na ovu temu je u razgovoru za RTV Kragujevac izneo je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.
''Očekujemo da bar prvi deo sezone odigramo na 'Čika Dači'. Uložićemo u pripremu lože za TV ekipe, treba da obezbedimo VAR sistem, što je preduslov da se igra na ovom stadionu.

Šta će biti kasnije? Ljudi iz uprave naveliko ispituju sve moguće opcije od Badnjevca, stadiona okolnih gradova...

Svi bismo najviše voleli da igramo u Kragujevcu cele sezone. Ako nađemo neko rešenje na nekom od drugih lokalnih stadiona, učinićemo to, ali realno su za to male šanse, s obzirom na stroge uslove, vezano za dimenzije, opremljenost, infrastrukturu i sve ostalo'', izjavio je Dašić.

Kad je već pomenut, nešto stariji ljubitelji fudbala sećaju se FK Badnjevac, kluba iz istoimenog sela kod Batočine, koji je sredinom devedesetih doživeo istorijski uspon i u sezoni 1995/96 igrao i u polufinalu Kupa Jugoslavije, gde je zaustavljen od Partizana. Prvi meč sa crno-belima bio je završen rezultatom 1:1, drugi je Partizan dobio sa 2:1.

Sada se, eto, pojavljuje nagoveštaj da bi crno-beli ponovo mogli tu da zaigraju, i ne samo oni nego i Zvezda i svi ostali superligaši, ali u ovom trenutku to ipak nije realno. Kako sada izgleda stadion Badnjevca, možete da vidite OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke