Superliga ujedinila "večite", ovo je stav Partizana o novom takmičenju!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 19.04.2021.
15:02
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Oglasio se prvi čovek "crno-belih" Milorad Vučelić.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Ranije danas stigla je reakcija Crvene zvezde na novo takmičenje Evropsku Superligu.

Sada se oglasio i predsednik Partizana Milorad Vučelić koji je izneo veoma slične stavove kao i generalni direktor velikog rivala Zvezdan Tezić.

"Sve se više u svetu produbljuje jaz između bogatih i siromašnih i onih manje bogatih. Stvara se potreba da se sve ultra komercijalizuje i da se fudbal kao igra stavi na drugo mesto. U toj koncepciji se sve druge zemlje pokazuju kao kolonijalni privesci koji eventualno mogu da za njih proizvode po jeftinim cenama igrače i ništa više", istakao je Vučelić u izjavi za Večernje novosti.

"Mi smatramo da je to ubistveno za fudbal, smatramo da to odudara od svih deklarativnih priča o ujedinjavanju Evrope, o premošćavanju jaza između severa i juga. Ovakva Superliga bi zaista stavila fudbal kao sport na drugu stranu. Možete misliti kako bi izgledala svetska i evropska prvenstva bez najvećih zvezda, Ronalda i Mesija, koliko bi to bilo neprivlačno za sponzore. To bi dodatno unizilo reprezentativni fudbal, zamislite na šta bi ličile reprezentacije Portugalije i Španije. Postavlja se na glavu ceo sistem, potpuno nakaradno

U toj kombinaciji recimo nema Ajaksa, koji je ozbiljan velikan. Bilo bi i mnogo manje novca u ostalim evropskim takmičenjima, a to je za Partizan i Zvezdu jako bitan detalj za funkcionisanje. Svi zaboravljamo da bi mi imali mnogo veći rejting da nije bilo sankcija, ovim se postavljaju novi gubici. Jedna potpuno neprirodna stvar, jedna vesternizacija i amerikanizacija svega", smatra prvi čovek Partizana.

Eto, dočekali smo i to da se naša dva najveća kluba bespogovorno slože oko nečega...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke