Superliga: Važne pobede "davljenika", petarda u Kruševcu!

Autor: Aleksandar Golubović
subota 24.04.2021.
16:52
Izvor: Sportske.net

Pobede timova kojima je gorelo pod nogama.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Fudbaleri Voždovca, Rada, Napretka i Javora ostvarili su važne pobede u mečevima 33. kola Ling Long Superlige i tako prepustili mesto u zoni ispadanja niškom Radničkom, koji u nedelju gostuje u Surdulici.

Do četvrte pobede u nizu fudbaleri Rada stigli su tako što su opravdali ulogu favorita protiv fenjeraša OFK Bačke slavivši na svom terenu sa 3:0.

Golove za tim sa Banjice postigli su Andrija Kaluđerović u 15, Marko Šarić u 48. i Uroš Damnjanović u 87. minutu, čime su svom timu obezbedili da na pet kola pre kraja prvenstva pobegnu Radničkom na tri poena viška, ali uz meč više.

Nedaleko od Banjice važan trijumf ostvarili su fudbaleri Voždovca, kojima je uoči ovog kola gorelo pod nogama, nadigraviši u gradskom derbiju nezainteresovani Čukarički rezultatom 2:1.

Gosti sa Banovog brda su u Zapljanjsku stigli zacementirani na četvrtom mestu, a veći motiv izabranici Predraga Rogana materijalizovali su evrogolom Ivana Milosavljevića već u 13. minutu.

Odgovor gostiju je stigao u 31. minutu kada je talentovani Stefan Kovač postigao gol, ali je vođstvo "zmajevima" vratio Stefan Purtić u 58. minutu sa olako dosuđenog penala za domaći tim.

Voždovac je ovom pobedom prekinuo seriju od četiri uzastopna kiksa i izjednačio se sa Javorom i Napretkom koji su takođe ostvarli važne trijumfe.

Najubedljivi bio je kruševački superligaš koji je na stadionu "Mladost" isprašio novosadski Proleter sa ubedljivih 5:0.

Ponovo je u centru pažnje bio prvi špic "čarapana" Alen Melunović, koji je postigao het-trik na ovom meču. Najpre se već u petom minutu upisao u strelce nakon sjajnog udarca glavom uz veliku pomoć protivničkog golmana. 

Isti fudbaler je u 54. minutu duplirao prednost Napretka, a do kraja meča su se u strelce upisali Mitar Čuković u 67. i ponovo Melunović dva minuta kasnije. 

Proleter je posle veoma uspešne jeseni četvrtim porazom u poslednjih pet duela došao na samo četiri boda više od zone ispadanja.

Do rutinske pobede stigli su fudbaleri Javora koji su na svom terenu nadigrali prežavljenu Mačvu slavivši sa 2:0. Strelci za izabranike Igora Bondžulića bili su Milorad Balabanović već u trećem minutu i Andrej Ilić minut pre odlaska na odmor.

Isti fudbaler je u 27. minutu propustio da duplira prednost Javora pošto mu je golman gostiju Nikola Perić pročitao penal.

U meču koji nije imao takmičarski značaj Mladost je u Lučanima pobedila ekipu TSC-a 2:1. Gosti iz Bačke Topole poveli su u 42. minutu golom Juga Stanojeva, ali su preokret domaćinu obezbedili Saša Jovanović sa penala u 59. i iskusni Milan Bojović evrogolom u 78. minutu.

Mladost je tako stigla do pete uzastopne pobede stigavši današnjeg rivala na samo bod zaostatka.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke