Superligaši u problemu - kasni novac od TV prava, FSS više ne "gasi požar"!

Autor: Ivan Cvetković
petak 22.09.2023.
10:16
Izvor: Sportske.net, Sport klub

Nezavidna situacija za klubove u elitnom rangu srpskog fudbala.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Novac od TV prava u razvijenim fudbalskim zemljama predstavlja ozbiljan deo budžeta klubova, ali to u Srbiji do sada nije bio slučaj.

Tek odnedavno je FSS potpisao ugovor o TV pravima sa Telekomom Srbije koji klubovima u Super ligi garantuje po 200.000 evra što nije zanemariva cifra, međutim već su se pojavili problemi.

Sport klub preneo je informaciju da klubovima Super i Prve lige Srbije još uvek nije uplaćen prvi deo uplate, odnosno po 62.500 evra.

"Praktično, zbog nepoštovanja ugovora, došli smo u nezavidnu situaciji i nismo u mogućnosti da servisiramo redovne obaveze. Nadamo se da praksa kašnjenja isplate novca neće postati običaj i da će u nastavku sezone biti sluha i prema klubovima, za koje planirana sredstva nisu mala. Prema našim raspoloživim informacijama novac neće biti uplaćen ni tokom nedelje, što dodatno dramatizuje situaciju", stoji u obraćanju klubova koje je preneo Sport klub.

isti izvor je takođe preneo da praksa kašnjenja u isplatama novca od TV prava nije novost, te da su se dešavali i višemesečni zastoji koje je Fudbalski savez Srbije rešavao sopstvenim sredstvim, što srpska kuća fudbala ove sezone neće raditi.

U ovom trenutku, radi se o neisplaćenoj sumi od ukupno 1.275.000 evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke