Šurbatović i Tanjga napuštaju FSS, Slaviša Stojanović preuzima "Orliće"?

Autor: Ivan Cvetković
subota 03.08.2024.
17:45
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Zanimljivo ime među kandidatima...

screenshot
screenshot

Povezane vesti

Nakon Evropskog prvenstva u Nemačkoj, počele su najave velikih promena unutar Fudbalskog saveza Srbije.

Informer prenosi da će na sledećoj sednici Izvršnog odbora FSS biti smenjeni generalni sekretar Jovan Šurbatović i sportski direktor Miroslav Tanjga, ali da će biti promena u i sportskom sektoru FSS.

Isti izvor navodi da jedan od kandidata za selektora mlade reprezentacije Srbije bivši trener Crvene zvezde Slaviša Stojanovića koji bi mogao da nasledi još uvek aktuelnog selektora "Orlića" Ljubinka Drulovića.

"Uspostavljen je prvi kontakt, opipan je puls, a Stojanović je rekao da mu se veoma dopada ideja da postane član Fudbalskog saveza Srbije i da prezume „orliće“. Smatra da je naša baza mladih igrača veoma dobra i siguran je da bi mogao da napravi dobre rezultate u budućnosti, a takođe vrlo je motivisan da radi s mlađim igračima", ističe izvor Informera.

Mladu reprezentaciju Srbije očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Slovačkoj naredne godine, ali je ekipa ostala bez šansi za plasman u konkurenciji Ukrajine, Engleske, Severne Irske, Luksemburga i Azerbejdžana, ali je naredni EURO za igrače do 21 godine izuzetno važan jer bi Srbija zajedno sa Albanijom trebalo da ga organizuje 2027. godine, što bi "Orlićima" donelo direktan plasman među 16 ekipa na turniru.

Stojanović je tokom trenerske karijere osim Crvene zvezde vodio još i Livar, Domžale, Celje, reprezentaciju Slovenije, Lirs, Čangčun, Rigu, reprezentaciju Letonije i dva puta Levski iz Sofije gde mu je 2021. godine bio poslednji trenerski angažman.

Selektori U17 i U19 selekcija Jovan Damjanović i Aleksandar Luković trebalo bi da produže saradnju sa FSS nakon dobrih izdanja naših timova na kontinentalnim takmičenjima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Miro
Monday, 05.08.2024
12:27

Hoce li ovoga Piksija smjeniti. Toje trenerski prevarant, koji ceka otkaz da bi naplatio svoj milion. Postenjacina koji voli SRBIJU? Dajte mu neka ide i neka se najede da ga se rijesimo.