Šurbatović potvrdio - Gradiće se Nacionalni stadion, Srbija želi finala LŠ i LE!

Autor: Beta Beta
utorak 25.04.2017.
17:48
Izvor: Beta

Ono što se najavljivalo još posle pobede naše reprezentacije nad Albanijom u prethodnom kvalifikacionom ciklusu, konačno bi moglo da počne da se realizuje.

BETAPHOTO/FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE/Nebojsa Parausic/DS

Povezane vesti

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Jovan Šurbatović rekao je danas da se nada da će izgradnja Nacionalnog stadiona početi krajem ove ili početkom sledeće godine.

"U toku su ubrzane pripreme na projektu izgradnje Nacionalnog stadiona. Imamo izuzetno dobru saradnju sa Ministartsvom omladine i sporta, kao i sa drugim resornim ministarstvima.

Na nedeljnom se sastajemo sa svim nadležnima. Trenutno tražimo pogodnu lokaciju i mislim da ćemo uskoro uz pomoć Uefa i Fifa doći do projekta novog stadiona",
rekao je Šurbatović na Skupštini FSS u Staroj Pazovi.

"Počećemo, nadam se, krajem ove godine ili početkom sledeće sa izgradnjom Nacionalnog stadiona i Administrativne kuće fudbala", dodao je on podnoseći izveštaj.

Šurbatović je podsetio da će Nacionalni stadion biti kapaciteta od minimum 55.000 mesta kako bi Beograd mogao u bliskoj budućnosti da se kandiduje za domaćinstvo finala Lige šampiona i Lige Evrope.

"Daleko smo odmakli u pripremi projekta izgradnje Administrativne kuće fudbala, ona bi trebalo da Novom Beogradu, idejno rešenje je već spremno...", naveo je Šurbatović.

On je naveo da su 2016. godinu obeležili uspesi na sportskom planu svih selekcija, a posebno A reprezentacije.

"A reprezentacija je na pola puta i trenutno se nalazi na prvom mestu u svojoj grupi, što nam daje realne nade da ćemo da se plasiramo u Rusiju. To je prioritet nad svim prioritetima", rekao je Šurbatović.

On je kao uspeh naveo i plasman mlade reprezentacije na Evropsko prvenstvo u Poljskoj, kao i kadetske na šampionat Evrope u Hrvatskoj.

Kao jedan od prioriteta za 2017. godinu, Šurbatović je naveo ono što je, kako je rekao, "aktuelno uvek".

"Nastavak žestoke borbe za regularnost u srpskom fudbalu", rekao je generalni sekretar FSS.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
Tuesday, 25.04.2017
20:11

Ti se boriš za zvezdu, a ne za regularnost, to jednostavno ne ide jedno sa drugim.

avatar
Burazer
Tuesday, 25.04.2017
19:40

To sto su u plusu je super, samo da ne bude sledece godine duplo veci minus. Bar neka kupe zemljiste za stadion i to je nesto. U fudbalu je mnogo veliki novac u opticaju, zato neka pametno iskoriste pozitivnu startnu poziciju. Privatizujte CZV i PFK i od tih para napravite stadion.

avatar
Tuesday, 25.04.2017
17:48

Sta ce nam novi stadion, alo?!

avatar
Tuesday, 25.04.2017
19:04

Dabi se mali klub uvukao da igra na njemu jer na vojni nece vise moci ili da placaju ali oni nisu navikli da pllacaju vec samo da kradu i otimaju .muljaju i na mufte da koriste sve sto im zatreba.

avatar
Navijač Partizana
Tuesday, 25.04.2017
19:59

Kad već spominješ male klubove tu je Zvezda prva na listi...