Surovi Rambo Petković: "Nemamo igru!"

Autor: Lazar Nikolić
petak 12.07.2024.
15:15
Izvor: Sportske.net

Bivši reprezentativac bez dlake na jeziku.

Sportske.net/Aleksandar Obrenović
Sportske.net/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije ispala je već u grupi Evropskog prvenstva u Nemačkoj.

Ipak, selektorDragan Stojković Piksi ostao je na klupi "orlova" i predvodiće našu reprezentaciju i u kvalifikacijama za naredni Mundijal 2026. godine.

On je u dostavio izveštaj Fudbalskom savezu Srbije o svom radu pre i u toku EURO-a, a o igrama naše reprezentacije u Nemačkoj imao je šta da kaže i nekadašnji reprezentativac, legenda fudbala u Brazilu Dejan Rambo Petrović.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde veoma je oštar kada je u pitanju način na koji se Srbija predstavila na najvećoj evropskoj smotri.

"U dve i po godine vođenja naše reprezentacije, bilo je dosta promena i nema uigravanja tima. Najveći problem po mom mišljenju, kao bivšem igraču i treneru, je taj što mi nemamo igru", započeo je Petković za "K1" televiziju.

"Ne mogu da je prepoznam na terenu. Neću ulaziti u neke ljutnje i opaske na stručnost selektora, ali u suštini nemamo igru i ne znamo je stvoriti. Primetio sam da se ekipa mnogo menjala tokom te tri utakmice. Imam dosta stručnih zamerki, ali ih neću upućivati. Kada malo sagledam sve informacije koje su mi dali, shvatam da je naš problem to što nismo uspostavili igru, nemamo stil, koncepciju nisam video. Taktiku i strategiju sam pokušavao da proniknem, ali ne znam, nisam razgovarao sa trenerom, tako da je nisam video. U suštini, ne znam kakva nam je bila strategija i taktika, voleo bih da čujem od njih", ostao je u čudu Petković.

Ipak, smatra da se nismo obrukali u Nemačkoj.

"Sa fudbalske strane nismo se obrukali, ali kao igrač, direktor, trener, voleo bih da smo pokazali neku igru. Igrači su hteli da igraju, ali ta naša igra nije postojala. Nedostajala nam je eksplozivnost da bismo nešto mogli da napravim."

Uveren je Petković da je potrebno napraviti promene u timu.

"Potrebno je obnoviti reprezentaciju. Lazar Samardžić pokazuje veliki potencijal i vidim da traži igru. Naš problem nije u kvalitetu već u sinhronizaciji, uigranosti i stvaranju tima. Ne mogu da shvatim kako nemamo bekove. Ne možemo da improvizujemo. Trebalo bi dovesti najboljeg srpskog beka kojeg imamo, umesto što na toj poziciji igraju vezni fudbaleri", istakao je on.

Posebno se osvrnuo na partije Strahinje Pavlovića i Andrije Živkovića koji je po njegovom mišljenju igrao na pogrešnoj poziciji.

"Strahinja Pavlović je bio sjajan, dao je sve od sebe. Andrija Živković je takođe dao maksimum, ali njegov kvalitet i način na koji smo igrali činili su ga potpuno beskorisnim. On nije bek koji zatvara non-stop, njegova pozicija je da stvara kreativnost. Odbrana je pokušavala da uradi sve što može, dok smo u veznom redu takođe pokušavali nešto da postignemo, ali sve je po meni bilo bez jasne ideje šta bi tačno trebalo da radimo", zaključio je Petković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke