Sutra je ''Dan D'' za Partizan - I Skupština i revizori, da li i nova ''finansijska injekcija''?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 30.03.2023.
16:54
Izvor: Sportske.net, Telegraf

Rešava se sudbina Partizana za narednu sezonu, a možda i na duže staze.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Iako iz kluba još uvek ništa zvanično nije najavljeno, ''Telegraf'' je danas preneo svoja saznanja da će sutra u Sportskom centru ''Teleoptik'' u Zemunu biti održana vanredna sednica Skupštine kluba koja nedavno jeste najavljena, ali ne i kada će se tačno održati.

Na toj sednici bi trebalo da se raspravlja o aktuelnoj teškoj situaciji u kojoj se klub nalazi, četiri pune godine bez ijednog osvojenog trofeja, što se decenijama ne pamti kada je klub iz Humske u pitanju.

Crno-beli će se do kraja sezone grčevito boriti za povratak na drugo mesto na tabeli, odakle ga je u prošlom kolu potisnuo TSC, pa je neizvesno da li će Partizan uspeti makar da se izbori za učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kada je Zvezdi već otvoren put ka direktnom prolazu u grupnu fazu elitnog evropskog takmičenja.

Partizan ima i finansijskih problema iako je nedavno potpisan sponzorski ugovor sa kompanijom ''Ziđin'', postoje i poreski dugovi, kao i prema pojedinim bivšim igračima, a sve to do sutra treba da se nekako reši, da li isplatama ili novim reprogramima, jer je 31. mart dan kada finansijski revizori proveravaju papire, kako bi klub mogao da dobije licencu za učešće na evropskoj sceni sledeće sezone.

Pomenuti izvor otkriva svoja nezvanična saznanja da je predsednik kluba Milorad Vučelić sredinom ove nedelje trebalo da se sastane sa čelnim ljudima u državi kako bi pokušao da dobije novu finansijsku podršku u rešavanju ovog problema, ali za sada nema konkretnih informacija da li je do tog sastanka zaista i došlo.

Navijači su razočarani, pogotovo očajnim rezultatima od početka drugog dela sezone, pre par dana je organizovan i protest ispred stadiona, ali za sada čelni ljudi kluba ne nameravaju da ispune njihove zahteve i da se povuku sa svojih pozicija. Do sada su odgovornost po pravilu preuzimali treneri, pa i sportski direktor Iliev.

Doduše, možda nas sutra nekim čudom i demantuju, ko zna...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke