Švajcarci zavapili, "Samo ne Srbija", pogađate zbog čega?

Autor: Boris Jovanović
subota 02.04.2022.
09:07
Izvor: Sportske.net

Fudbal nije u pitanju...

LAURENT GILLIERON
LAURENT GILLIERON

Povezane vesti

Švajcarski "Blik" je zavapio pred žreb, "Samo ne Srbija", i na kraju želja im se nije ispunila. Švajcarci podsećaju na Kalinjingrad, tvrde da su njihovi fudbaleri albanskog porekla bili isprovocirani, ali predsednik saveza Dominik Blank kaže da je to prošlost.

"Da pustimo polemike, sarađujemo sa njihovim savezom, prijatelji smo, ovo je igra", izjavio je posle žreba.

U tom tonu bio je naš selektor koji je rekao da ga briga za priče o političkom značaju duela. 

Oglasio se Šaćiri koji kaže da je Brazil favorit i da će borba za drugo mesto biti neizvesna. Sa tim se slaže i Silvajn Vidmer koji ipak kaže da su Švajcarska i Srbija slabije od Brazila, ali po njemu jače od Kamerunaca. 

Bivši nemački reprezentativac Markus Babel je za najtiražniji švajcarki tim komentarisao žreb, ubeđen je da Švajcarska može da igra sa Brazilom, a osvrnuo se na Srbiju kao na tim sa kojim "Nati" ima specijalno rivalstvo...

Neki drugi listovi kažu da je bilo boljih varijanti od Srbije, da je ovaj tim jači od onog pre četiri godine, naravno u prvom planu su Vlahović i Mitrović za koje kažu da su mašine i da Srbija nije slučajno bila ispred Portugalaca, kao i da je to veliko upozorenje za njihov nacionalni tim.

List iz francuskog govornog područja, Le Matin kaže da je žreb težak, da Murat Jakin mora da se suoči sa činjenicom da se očekuje da tim prođe grupu i ne samo to, ali i da su rivali opasni, iako su apetiti nacije porasli. 

"Korijere del Tićino" iz italijanskog kantona zaključuje da nema razloga za strah i veruje da je utakmica sa Srbijom sasvim obična i da treba razmišljati o fudbalu. 

I to je neka generalna ocena, "Nati" mora u osminu finala, a žele da izbegnu bilo kakve kontroverze na duelu sa Srbijom i traže od svojih igrača albanskog porekla da budu pribrani...

Inače, posle dvonedeljne pauze nastavljaju se nacionalni šampionati. U Srbiji je došlo do preokreta u borbi za titulu, Partizan je izgubio prednost i sada nema prava na kiks. Crno-beli dočekuju TSC, Zvezda će u Niš, a preporođeni Radnički sa Nenadom Lalatovićem dočekuje Vojvodinu. AdmiralBet nudi sjajne kvote, a naš tip za danas je dupla šansa na Radnički, kao i remi na poluvremenu na Čairu" između Nišlija i aktuelnog šampiona Zvezde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke