Švajcarcima ništa nije jasno posle poraza od Srbije: "Više prigušena nego neprijateljska atmosfera"

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 13.10.2024.
08:45
Izvor: Sportske.net

Pregled švajcarskih medija.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije sinoć je ostvarila bitnu pobedu protiv Švajcarske u Leskovcu u okviru trećeg kola Lige nacija.

Naša selekcija se nalazi u elitnoj grupi Lige nacija i "orlovi" imaju sasvim solidne šanse da zadrže taj status. Sa četiri trenutna boda putuju na megdan oslabljenoj, ali i dalje jakoj Španiji, dok jučerašnji rival Švajcarska nije uspela da se upiše na bodovnoj tablici.

Švajcarci su juče imali svoje šanse, promašili penal, dominirali u najvećem delu prvog poluvremena... Ali, ishod u Leskovcu bio je isti kao i u njihova prethodna dva duela - poraz.

Tamošnji mediji postavljaju jedno jedino pitanje: Gde je Švajcarska sa Evropskog prvenstva?

"Forma sa Evropskog prvenstva je daleko, Švajcarcima sada preti ispadanje", piše "Basler Zeitung".

Urednik sportske rubrike renomiranog "Blika" Tobijas Vederman navodi da je dosta sa izgovorima osvrnuvši se na pojedine izjave o povredama, te loš teren koji je sinoć, činjenica je, bio u Leskovcu.

"Švajcarska se bori sama", kaže "24heures" koji objašnjava da bi trebalo da se dogodi čudo u tri naredna meča da "sajdžije" ostanu u "A" ligi.

"U Leskovcu, u atmosferi više prigušenoj nego neprijateljskoj, čak iako je švajcarska himna izviždana, kao i Granit Džaka pri prvom dodiru sa loptom, Švajcarska se borila sama", navode.

Tamošnji "RTS" u izveštaju govori "bezidejnoj Švajcarskoj koja se pokorila zakonu Srbije"...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke