Sve je jasno, FSS sveo spisak na četiri imena - ko će biti novi selektor Srbije?

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 03.12.2020.
15:29
Izvor: Sportske.net, Sport klub

Potraga kreće.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Pred Fudbalskim savezom Srbije su dani u kojima će morati da donese neke od ključnih odluka za budućnost srpskog fudbala.

Na dnevnom redu sednice koja je najavljena najkasnije za 15. decembar jeste i pitanje selektora, a kako je sasvim izvesno da Ljubiša Tumbaković više neće predvoditi "orlove", potrebno je pronaći i njegovog naslednika.

Kako prenosi Sport Klub, FSS je zvanično sveo spisak na četiri imena - Vladan Milojević, Slaviša Jokanović, Veljko Paunović i Ivan Jovanović.


Do naredne sednice Izvršnog odbora, Marko Pantelić, zamenik predsednika FSS, obaviće razgovore sa kandidatima za potencijalnog naslednika Ljubiše Tumbakovića i dostaviti konačan predlog ko bi mogao da predvodi Srbiju od januara 2021.

Isti izvor prenosi da je prvi pik trener Al Ahlija Vladan Milojević koji je sa Crvenom zvezdom ostvario sjajne rezultate plasmanom u Ligu Evrope, a potom i u dva navrata u Ligu šampiona. Navodno, on nije naročito zadovoljan u Saudijskoj Arabiji, a rukovodstvo FSS spremno je da klubu plati i obeštećenje.

Vladan Milojevic

Ukoliko plan ne uspe, na redu će biti Slaviša Jokanović koji vodi katarsku Al Garafu, ali je otvoren za pregovore sa FSS.

Manje realna opcija jeste Veljko Paunović koji ostvaruje odlične rezultate sa Ridingom u Čempionšipu, dok je jedini slobodan trener u ovom trenutku Ivan Jovanović koji se i ranije spominjao kao rešenje za mesto selektora.

Isti izvor navodi da je Tumbakovićeva sudbina vezana isključivo za rezultate pregovora sa pomenutom četvoricom, te da je mala verovatnoća da on i ostane na sadašnjoj funkciji.

Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Делија_момак
Friday, 04.12.2020
16:13

Милоје или Јокан. Паун тешко, Јовановић нека хвала.

avatar
Momcilo Stojanovic
Friday, 04.12.2020
10:36

Mene samo zanima ko kandiduje i koje su reference Vladana Milojevića? Čovek da, Krasnodaru ,odnosno Ristiću nije poništen gol,već bi bio davno zaboravljen lik.Uz svu ludačku sreću u Evropi i nameštenoj SLS,gde je on imao rezultate?Pravo rešenje bi bio Jokanović,pod uslovom da on to želi u ovom trenutku.

avatar
magister
Friday, 04.12.2020
06:00

Koliko je sve ovo nekorektno i kako se kod nas lako poigravamo s ljudima, kao da su nekakve krpe, marionete.

Muslin je smenjen pošto je postigao uspeh - kvalifikovao se na SP. Objašnjenje je bilo - nezadovoljstvo igrom reprezentacije, koja je, objektivno - bila dekadentna, skoro negledljiva.
Krstajić je smenjen posle katastrofalnog poraza protiv Ukrajine, u kvalifikacijama, ali je prethodno em postigao uspeh i obezbedio baraž, em podmladio reprerezentaciju, stvorio bazu za sastav koji može da traje.
Tumbaković je došao u lošem trenutku što se tiče kvalifikacija, u baražu stigao do finala i - izgubio. Nismo se plasirali. Izgubili na penale. Zatim smo zgromili Ruse, valjda istorijski najveća pobeda protiv uvek nezgodne Zbornaje. Neko može da kaže da je to bilo u utakmici bez takmičarskog značaja, tako je otprilike ta pobeda i predstavljena u medijima. A u stvari, Rusi zbog tog poraza nisu uspeli da prođu u višu ligu, a mi smo zadržali status iako smo već bili praktično otpisani.

Jedino što je u sva tri slučaja konstanta je - nekorektno ponašanje Saveza, spinovanje i najava smene kroz medije, pre nego što postoji bilo kakva institucionalna odluka.

Kad je Muslin bio u pitanju špekulisalo se oko njegovih sastanaka u FSS, govorilo o problemima zbog nepozivanja nekih igrača itd. Krstajić je od većeg dela javnosti, verovatno i logično, dočekan na nož. Nasledio je selektora koji je posle dužeg vremena ostvario s reprezentacijom - uspeh. Plus, totalni početnik. On je smenjivan u medijima i dok je pobeđivao i zaista stvarao tim. Minimizovan je značaj takmičenja, mediji skoro da o njemu nisu ni izveštavali, pa su i ti uspesi predstavljani kao nešto beznačajno. Mislim da je i Krstajić znao, jer on je u medijima već bio uvaljan u katran i perje, pa se samo čekao poraz da ga bace sa zidina.
Najzad - Tumbaković. Završen je ciklus kvalifikacija za EP (kroz grupu i baraž), i - predaće izveštaj. To je prilika da se nekakav organ sastane, pročita izveštaj i zaključi da sa njim ne žele da nastave saradnju.

I, to bi bilo legitimno. To je trebalo da se desi sa Muslinom posle SP, ali i sa Krstajićem, koga je trebalo istrpeti ceo ciklus. Ali, nije se desilo. Prethodna beščašća nisu bila dovoljna, već se nastavlja na isti način. Nema se vremena ni par dana da se sačeka iako ne slede nikakve utakmice i ništa se stvarno neće dogoditi. Ali, da bi se valjda skrenule misli svih sa onih pravih problema, mediji se svakodnevno filuju informacijama o novom selektoru, sve pored živog postojećeg selektora. Normalno? I, posle se čudimo što nemamo uspeh. Pa, da li ga zaslužujemo takvi, nečasni, nemoralni i musavi?

avatar
Baneks
Friday, 04.12.2020
01:12

Rešite problem.Smenite predsednika saveza i sve njegove saradnike.E,onda,kada se dovedu stručni ljudi na ta mesta,neka odlučuju o mestu selektora.

avatar
riquelme
Thursday, 03.12.2020
21:55

Jedino pravo resenje ali nemoguce je:
1. Prvi covek saveza: Nemanja
Vidic,
2. Zamenik: Bane Ivanović,

(Zbog renomea u svetskom fudbalu i onoga sto su dali nasem fudbalu)

3. 4 pomoćnika - Savetnik za
ekonomiju, pravni savetnik i PR
menadzer i covek za kontrolu
rada omladinskih kategorija.

4. 4 selektora sa iskustvom rada u
pionirskim, kadetskim i
omladinskim skolama.

5. Selektor U19 je i saradnik
selektora U21. Isto tako je i
selektor U21 saradnik selektora
A reprezentacije.
6. Nipošto da stranac bude
selektor. Pre svega nikada ništa
nismo uradili a i da jesmo, njih
boli uvo. Pare i aj ćao...

E onda možes i da biraš koga hoćes... Bio to Jokan, Miloje, Piksi, Nikolić, Ivić mada bih ja s' obzirom na broj igraca U17 realno namolio Paunovića. Mada da je ovako kao što piše sam bi on došao. Naravno plan na 4+2 godine, podvlači se crta i sve bi bilo ok. Niko ne očekuje odmah finala i polufinala već kontinuitet i da igraju najbolji. Da je ovo urađeno posle SP-a U17 sve bi bilo drugačije.

Ali kao sto rekoh ovo je bajka. To moze svugde da se desi osim ovde.

avatar
riquelme
Thursday, 03.12.2020
21:10

Ivan Jovanovic ako ne ispliva Rajevac. Za ostala tri coveka iskreno se nadam da ce odbiti. Voleo bih da budu selektori u neko bolje vreme. Ili neka ih oderu do koske... Neka im traze duplo vise nego sto primaju trenutno u klubovima ako vec hoce da dodju.

avatar
Piksi G00L iz korner
Thursday, 03.12.2020
19:13

Milojevic ili Jovanovic bi bilo pravo resenje.

avatar
Horhe Kampos
Thursday, 03.12.2020
17:57
avatar
Bata
Thursday, 03.12.2020
17:55

Последњи трзаји покојника

avatar
riquelme
Thursday, 03.12.2020
21:05

Ne zanosi se druze. Ima taj da traje dok mi ne pockamo...

avatar
Bata
Tuesday, 15.12.2020
12:36

У праву си.На жалост свих који воле фудбал

avatar
gilic
Thursday, 03.12.2020
17:52

Пауновић је најбоље решење.

avatar
Gogi-11
Thursday, 03.12.2020
17:04

Cuj pantelic ce da obavi razgovore... o zemljo otvori se

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 03.12.2020
16:32

1) Jokanovic, 2) Paunovic, 3) IDK.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 03.12.2020
16:32