Sve oči uprte u Monako - Kralj ili krah, Ekip lepo skenirao Zvezdu

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 03.11.2022.
12:09
Izvor: Sportske.net

Čeka nas velika utakmica.

AS Monaco
AS Monaco

Povezane vesti

Od našeg izveštača iz Monaka, Nemanje Janoševa.


Fudbaleri Crvene zvezde večeras u Monte Karlu igraju odlučujuću utakmicu za plasman u evropsko proleće protiv domaćeg Monaka. Utakmica na stadionu "Luj II" igra se večeras u 18.45, a francuski i lokalni mediji pridaju veliku važnost ovom susretu.

Tako je u najtiražnijem sportskom listu u Francuskoj "Ekipu" jutros osvanu naslov "Konačna odluka". U tekstu posvećenom utakmici Francuzi kažu kako je ovo poslednja prilika za Monako koji igra za svoju budućonst u Ligi Evrope, a brinu se zbog čestih oscilacija u igri ekipe Filipa Klemona.

Kolege iz "Ekipa" dobro su izanalizirale igru Crvene zvezde i probale da pogode startnu postavu. Prema njihovom mišljenju trener "crveno-belih" Miloš Milojević većeras će se odlučiti za ovih 11 igrača: Borjan - Gobeljić, Eraković, Milunović, Rodić - Sanogo, Kanga - Bukari, Katai, Mitrović - Pešić.


Lokalni list "Monako matine" takođe se temeljno bavi večerašnjom utakmicom. U naslovu teksta posvećenom predstojećem spektaklu stoji "Kvalifikacija ili vrtoglavi pad", što dovoljno govori kolika je važnost meča.

Posebno je zanimljiva najava utakmice domaćeg trenera Filipa Klemona pre utakmice sa Zvezdom u kojoj se uporedio sa legendarnim Žozeom Murinjom.

"Jedan veliki trener (Žoze Murinjo) istetovirao je trofej Lige konferencija prošle sezone. Neko ko je osvojio više trofeja od mene. To je takmičenje gde možete upoznati i velika imena i igrati velike mečeve. Ali želim da budem vrlo jasan: igraćemo za drugo mesto. Prvo želim da razmišljam o Ligi Evrope i našem izazovu za sutra (večeras)", rekao je Klemon uoči meča.

Što se Zvezdine startne postave Crvene zvezde tiče, "Monako matine" se za razliku od "Ekipa" opredelio za Slavoljuba Srnića umesto još uvek rovitog Sanoga. Uz napomenu da je načinjen previd i Aleksandar Dragović uvršten u startnu postavu, iako zbog suspenzije neće moći da pomogne saigračima večeras.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke