Sve spremno za žreb polufinala Kupa, evo gde je prenos! Ko će biti domaćin ako se bude igrao derbi?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 18.04.2022.
20:36
Izvor: Sportske.net

Ima li ograničenja?

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Fudbalski savez Srbije najavio je da će žreb parova polufinala Kupa biti obavljen u utorak od 13 časova u prostorijama FSS na Terazijama u Beogradu.

U ovu rundu takmičenja plasirali su se Crvena zvezda, Partizan, Novi Pazar i Vojvodina i sve kombinacije su moguće, nema povlašćenih.

Prenos žreba moći ćete da pratite na YouTube kanalu Fudbalskog saveza Srbije, a utakmice polufinala Kupa igraće se 11. maja.

Ono što izaziva najveću pažnju je mogućnost da se ponovo sastanu Crvena zvezda i Partizan, dvadesetak dana posle utakmice u superligaškom plej-ofu.

A ako bi se izvukao taj par, postavlja se pitanje ko bi bio domaćin i da li bi tu bilo nekih ograničenja, s obzirom na put i jednih i drugih do polufinala. Crvena zvezda je gostovala samo u šesnaestini finala protiv Inđije, zatim je u osmini finala na svom terenu igrala protiv niškog Radničkog i eliminisala ga tek posle penal-serije, a mnogo lakši posao imala je, takođe na svom terenu protiv TSC-a u četvrtfinalu.

Partizan je takođe dva puta bio domaćin, protiv Trajala u 1/16 finala i protiv Loznice u četvrtfinalu, a jednom je gostovao - u osmini finala protiv Dubočice.

Dakle, moguće je da domaćin bude i Zvezda, ali i Partizan, čiji je trener Aleksandar Stanojević i uoči, ali i posle 167. večitog derbija potencirao da njegov klub ''nezasluženo'' nije imao prednost domaćeg terena u plej-ofu. Ako bi Zvezda ponovo bila domaćin, bio bi to treći ovosezonski derbi na ''Marakani'', a u Humskoj se igralo samo jesenas u prvom delu sezone.

Zvezda će braniti titulu u Kupu, a zanimljivo je da je prošle sezone samo jedan meč odigrala u gostima, protiv Rada u osmini finala, dok je protiv Zlatibora, IMT-a, Radnika i Partizana igrala na ''Marakani''.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke