Sve su bliži Ligi šampiona - TSC slavio na "Čika Dači"!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 08.05.2023.
17:53
Izvor: Sportske.net

TSC slavio u zanimljivom meču u Kragujevcu!

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Retki su timovi koji su se naigrali fudbala u Kragujevcu ove sezone, a danas je TSC uspeo da odnese sva tri boda dobrom i ofanzivnom igrom koja je urodila plodom. U zanimljivom meču, TSC je slavio na "Čika Dači" sa 1:4 (1:2) i sada je sve bliži plasmanu u kvalifikacije za Ligu šampiona!

TSC je poveo nakon što je Vasilije Đurić, jedan od boljih igrača Radničkog u drugom delu sezone, igrao rukom u kaznenom prostoru, Đakovac je bio siguran sa bele tačke. 

Ekipa Dejana Joksimovića je dočekala gol na drugoj strani. 

Dubinska lopta, Milunović je iskoristio prazan prostor u odbrani gostiju, 

Veliku šansu je imao Radnički preko Čolovića koji je šutirao pored gola na asistenciju Milunovića, gađao je bliži ugao, ali nije bio precizan dokazavši tako da mora da radi na realizaciji kako bi bio još opasniji po protivnika.

I onda penal za TSC, Mitrović je oborio Ratkova, a Đakovac je pogodio prečku!

TSC nešto bolji do kraja poluvremena, a onda Josip Ćalušić glavom pogađa nakon centaršuta Ivana Milosavljevića za 1:2 u 43. minutu!

Na startu drugog dela igre Nemanja Petrović dobrim udarcem sa oko 25 metara pogađa za 1:3, činilo se da je Ratkov zasmetao Lekoviću, ali nisu tako mislile sudije ovog meča. 

Mogao je Radnički da smanji rezultat, posle akcije sa Zorićem, Maksimović je pogodio stativu, a samo minut kasnije slobodan udarac za goste, Ratkov je uzeo stvar u svoje ruke i pogodio na savršen način sa oko 25 metara za konačnih 1:4!

TSC sada ima 68 bodova, tri više od Čukaričkog i utakmicu više, a čak sedam više od Partizana na samo tri utakmice do kraja za ekipu iz Bačke Topole. Do kraja sezone TSC dočekuje Voždovac, idu Novom Pazaru, a u poslednjem kolu dočekuju Vojvodinu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke