Svečani dan za Vošu, kada će se ponoviti taj 30. maj?

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 30.05.2024.
11:15
Izvor: Sportske.net

Jedan od najvažnijih dana u istoriji.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Danas FK Vojvodina proslavlja 35 godina od osvajanja druge šampionske titule.

Kako je podsetila "stara dama", malo ko je tada mogao da poveruje da će baš Voša uspeti da osvoji titulu prvaka bivše države. 

"Iako to niko nije očekivao, Vojvodina je praktično od samog početka sezone zasela na prvo mesto i nije ga ispuštala sve do kraja šampionata. Kao i u svojoj prvoj sezoni u kojoj je osvojila titulu, Vojvodina je i 1988/89. pobedila sve timove iz tzv. “velike četvorke”, pri čemu je verovatno ključna bila pobeda nad najvećim konkurentom te sezone, Crvenom zvezdom, ostvarena u Novom Sadu u aprilu 1989. godine.

Vojvodina je slavila ubedljivim rezultatom 3:1 i pritom postigla zaista sjajne golove, a tada je i sportska javnost u Jugoslaviji postala svesna da crveno-beli imaju snage, znanja i kvaliteta da do kraja izdrže u šampionskoj trci. Konačno, pobedom nad ekipom Slobode iz Tuzle u Novom Sadu rezultatom 4:2, uz maestralnu partiju legendarnog Miloša Šestića, titula je i definitivno osvojena, a to je proslavljeno masovnim ulaskom navijača na teren i slavljem sa igračima.
Vojvodina je titulu osvojila sa tri boda prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, odigravši 34 utakmice i ostvarivši učinak od 18 pobeda, šest remija i 10 poraza, uz gol razliku 50:38",
podsetila je Vojvodina. 

Navijači se nadaju da bi uskoro mogao da se ponovi takav 30. maj, kada je Vojvodina osvojila svoju drugu šampionsku titulu, nakon 1966.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Thursday, 30.05.2024
15:37

6 nerešenih i 10 izgubljenih utakmica i postaneš šampion! Danas nezamislivo!