Švedska ''gol-mašina'' na Zvezdinom radaru

Autor: Darko Mitrović
petak 06.01.2023.
18:16
Izvor: Sportske.net

Prošlu godinu je završio u izvanrednoj formi.

Screenshot/YouTube/BK Hacken
Screenshot/YouTube/BK Hacken

Povezane vesti

Crvena zvezda je prošlog leta pogrešila u proceni kvaliteta Kalife Kulibalija koji se, blago rečeno, nije snašao u redovima šampiona Srbije, pa ove zime čelnici kluba na tržištu vrebaju pravu priliku da isprave letošnju grešku i angažuju kvalitetnijeg igrača u napadu.

Za sada je sve na nivou medijskih spekulacija, a najnovija je da je Zvezda navodno zainteresovana za napadača švedskog Hakena Aleksandra Jeremejefa.

Radi se o iskusnom igraču koji ima 29 godina, visokom 192 cm, a u prošloj sezoni šampionata Švedske koja traje tokom čitave kalendarske godine odigrao je 31 utakmicu za Haken i postigao 24 pogotka, uz tri asistencije.

Jeremejef ima i švedski i ruski pasoš, član Hakena je postao pre dve godine, a ugovorom je vezan do decembra ove godine.

U Haken je stigao u januaru 2021. iz nemačkog Dinama iz Drezdena koji ga je tada prodao za 400.000 evra i to je bio njegov povratak u Haken, s obzirom da je u avgustu 2019. otišao u kontrasmeru, kada je vrednost transfera iznosila milion evra.

Danas se na ''Transfermarktu'' procenjuje na 2.2 miliona evra, ali kako prenosi švedski ''Ekspresen'', njegova otkupna klauzula iznosi svega tri miliona kruna, što je oko 270.000 evra.

Ta suma ne bi bila nikakav problem za Zvezdu ukoliko zaista želi da ga angažuje, ali pomenuti izvor navodi da su za Jeremejefa interesovanje pokazali i Molde, Hamarbi, kao i pojedini klubovi iz Japana, Saudijske Arabije i Južne Koreje. Navodno, sam igrač želi već ove zime da promeni sredinu, a s obzirom na ovoliko interesovanje, to bi trebalo da mu se isplati.

Da li u Zvezdi? Teško, ukoliko crveno-beli žele da već ove zime angažuju kvalitetnog napadača za Ligu šampiona. Za nivo kome Zvezda stremi, trebaće joj igrač sa mnogo boljom reputacijom i tržišnim potencijalom.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke