Svi u jedan ''ćup''! Zvezda - Partizan već u četvrtfinalu?!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 17.02.2022.
13:42
Izvor: Sportske.net, Telegraf

Tek sad postaje veoma zanimljivo!

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Crvena zvezda je sinoć uz dosta muke uspela da opravda ulogu apsolutnog favorita i pred svojim navijačima izbori plasman u četvrtfinale Kupa Srbije. Niški Radnički je uspešno odolevao, ali nije imao rešenja za fenomenalnog Borjana koji je u penal-seriji zaustavio čak četiri šuta protivničkih igrača.

Crveno-beli su tako postali poslednji učesnik četvrtfinala, a kako smo sinoć već objavili, tamo će se uz Zvezdu naći još pet superligaša - Partizan, Vojvodina, Metalac, TSC i Novi Pazar, kao i dva predstavnika Prve lige Srbije, Rad i Loznica.

Ono što još uvek nije poznato je tačan datum žreba četvrtfinalnih parova, FSS će to naknadno objaviti, ali veoma bitna informacija je da više nema povlašćenih i da ćemo teoretski moći da gledamo duel Zvezde i Partizana već u četvrtfinalu, ukoliko ih kuglice ''spoje''!

''Nema povlašćenih, sada svi idu u jedan 'ćup' i odatle se naizmenično vade parovi, što znači da možemo imati Večiti derbi već u 1/4 finalu'', poručio je predsednik Takmičarske komisije FSS Miodrag Janković u izjavi za ''Telegraf''.

Utakmice četvrtfinala Kupa su planirane za 6. april, igraće se samo jedna utakmica, pa ako bi se zaista sastali Zvezda i Partizan postavlja se pitanje ko bi bio domaćin.

Partizan je u 1/16 finala bio domaćin Trajalu, u osmini finala je gostovao Dubočici, pa ako se taj ritam nastavi, u četvrtfinalu bi mogao da bude domaćin.

Zvezda je na startu gostovala u Inđiji, a meč osmine finala protiv Radničkog je igrala na svom terenu. 

Ipak, ne mora da znači da će Zvezda gostovati u četvrtfinalu, s obzirom da su po jedanput i Zvezda i Partizan bili u ulozi domaćina u prethodne dve runde. Biće ''kako kuglice kažu''...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke