Stojkovićevih 50 - ultraširi spisak za Euro

Autor: Filip Rodic
petak 17.05.2024.
11:15
Izvor: Sportske.net

Sledi skraćivanje liste.

Povezane vesti

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi formirao je spisak od 50 igrača za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

UEFA je odredila obavezu svim selektorima, pa i Stojkoviću, da se pošalje spisak u Nion i dirigent "orlova" se nije štedeo. Kako navodi "Kurir", razlog za uvrštavanje svih igrača koje je pozivao prethodne tri godine je moguća opcija povreda i izostanaka.

Na tom spisku je čak sedam golmana: Vanja Milinković-Savić, Predrag Rajković i Đorđe Petrović, Dragan Rosić, Veljko Ilić, Boris Radunović i Filip Stanković.

Iako se u tekstu spominje i Mile Svilar, selektor je za naš portal demantovao tu opciju.

Među interesantnijim i retko viđenim imenima su Veljko Birmančević, Dejan Joveljić, Uroš Spajić, Matija Nastasić, Nemanja Stojić, Mihajlo Ilić, Milan Gajić, Kosta Nedeljković, Saša Zdjelar, Srđan Mijailović, Nikola Čumić, Stefan Mitrović, Mihailo Ristić, Petar Ratkov, Đorđe Jovanović, Samed Baždar...

Prema instrukcijama UEFA, Dragan Stojković kao selektor moraće da do 3. juna skrati najširi spisak i odluči se za maksimalan broj fudbalera na koje računa za Euro, što podrazumeva između 32 i 35 igrača. Poslednji datum za onih 26 koji će igrati protiv Engleske, Danske i Slovenije jeste 7. jun.

Tada se zaključuje spisak i tih 26 najboljih poneće crveni dres Srbije na Euru 2024. Okupljanje srpskog fudbalskog državnog tima zakazano je za 1. jun u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Fudbalska reprezentacija Srbije odigraće dve utakmice pre početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj. Prvi meč biće protiv Austrije u Beču 4. juna. Potom sledi duel sa Švedskom u Stokholmu 8. juna. Posle toga srpski fudbaleri putuju u Nemačku, a u Augzburg, gde će im biti baza stižu 11. juna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke