TABELA - Partizan pred derbi bliži plej-autu nego najvećem rivalu

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 15.09.2024.
22:10
Izvor: Sportske.net

A, osmo kolo nije potpuno.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Utakmicom između Jedinstva iz Uba i niškog Radničkog koja je na programu sutra od 20.00 sati biće okončano osmo kolo Super lige Srbije.

Međutim, večeras smo videli prvorazredno iznenađenje u Zaječaru gde se OFK isprečio između Partizana i prve pobede u svim takmičenjima posle mesec dana. Golom Filipa Stojilkovića, ekipa sa Karaburme je preokrenula protiv crno-belih pobedivši 3:2.

Tako su izabranici Đorđa Ivelje došli do 16. boda u sezoni, dok Partizan ima tek 11. Do sada je ekipa Aleksandra Stanojevića demonstrirala sigurnu odbranu u domaćem prvenstvu, što se ne može reći za Evropu gde su pokazivali brojne slabosti. U meč su ušli bez primljenog gola u Super ligi, kao i sa sedam datih, a sada je odnos 9:3.

Tabela će pred derbi koji je na programu u narednoj rundi izgledati atipično za ovaj deo sezone. Crvena zvezda je siguran lider sa 16 bodova, dok je Partizan bliže plej-autu sa 11 poena i eventualnom sutrašnjom pobedom Radničkog u duelu sa Jedinstvom, klub iz Humske može da sklizne sa trenutne šeste, na sedmu poziciju. Vojvodina je prva "ispod crte" sa osam bodova.

Naravno, trebalo bi podsetiti na to da Partizan ima šest odigranih utakmica, što je jedan meč manje od Crvene zvezde i dva od konkurenata koji su iznad na tabeli. Ali, definitivno ih ova pozicija ne čini komfornim pred "večiti derbi".

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke