Tadić posle 100. meča: "Kada igrate za ovaj sveti grb, svaka utakmica je posebna"

Autor: Mladen Heleta
nedelja 10.09.2023.
23:27
Izvor: Sportske.net

Srbija slavila u Kaunasu na jubileju kapitena.

EPA-EFE/TOMS KALNINS
EPA-EFE/TOMS KALNINS

Povezane vesti

Fudbaleri Srbije pobedili su Litvaniju u Kaunasu sa 3:1, ponovo su na pravom putu ka Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, Aleksandar Mitrović je upisao het-trik, a kapiten Dušan Tadić je zadovoljan reakcijom ekipe posle poraza od Mađarske u Beogradu.

"Najbitnije je da se pobeđuje. Hteli smo da pokažemo reakciju, dobru igru Srbije, posle onog poraza od Mađarske. Tako je i bilo u prvom poluvremenu. Dali smo jedan gol, pa drugi, treći, nismo hteli da stanemo. Malo nas je presekao primljeni pogodak, pa potom nismo uspeli da damo i željeni četvrti, peti...", izjavio je kapiten "orlova".

Na ovom meču upisao je svoju 38. asistenciju u dresu Srbije.

"Nije loše, nije loše. Ali, eto, nisam ih brojao. Ma, najvažnije je da se pobeđuje. Mi moramo na Evropsko prvenstvo, posle toliko dugo vremena koliko nas tamo nije bilo".

Potom je upitan da izabere koja mu je najdraža utakmica od tačno 100 u dresu Srbije.

"Nemam ja omiljenu, jer kad igrate za državni grb, za ovaj sveti grb, svaka utakmica je posebna! Nije fraza, nije budalaština. Svaki put kada izađeš na teren, ponosan si. Kada čuješ himnu... poseban je to osećaj", zaključio je Tadić.

Mađarska i Srbija predvode grupu G sa po 10 osvojenih bodova, s tim što su Mađari odigrali četiri, a Srbi pet utakmica. Crna Gora imav 8 bodova iz pet mečeva, Bugarska i Litvanija su daleko sa po 2 boda.

Na EURO će ići dve najbolje ekipe u grupi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke