Tadić po Piksijevom receptu: ''Kako, bre, eventualno!?''

Autor: Darko Mitrović
subota 22.01.2022.
13:47
Izvor: Beta

Uticaj selektora je očigledan.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Povezane vesti

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić izjavio je danas da veruje da nacionalni tim može da stigne do nokaut faze na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Kataru.

Kapiten Ajaksa je u intervjuu za sajt Fudbalskog saveza Srbije govorio o Ajaksu, Dušanu Vlahoviću, Aleksandru Mitroviću, selektoru Draganu Stojkoviću i naravno o onome što čeka nacionalni tim u ovoj godini.

Sada je već dobro poznata reakcija selektora Stojkovića na pitanje vezano za plasman u Katar pred meč sa Portugalom i njegov odgovor:

"Kakav bre evenutalni plasman", pa je i Tadić dobio slično pitanje - Može li Srbija eventualno da prodje grupnu fazu i stigne do nokaut faze na Svetskom prvenstvu?

"Kako bre eventualno. Nema eventualno, moramo", rekao je Tadić uz osmeh.

"Da li možemo da ponovimo uspeh Hrvata iz Rusije? Možemo. Treba ići postepeno, stepenicu po stepenicu. Prvo da prodjemo grupu, a onda idemo dalje", istakao je on.


Tadić je naveo da reprezentacija ima velike planove, da može sa svim da igra.

"Hoćemo svakoga da pobedimo i pokažemo da smo jako dobra ekipa. Mister nam je rekao da gledamo sebe, verujemo u sebe, a ranije smo više pričali o drugima, nemoj ovo, pazi ono... Uvek smo se bavili više protivnikom. To je prošlo vreme, ovo je neka druga Srbija", rekao je Tadić.

Upitan šta je dolazak Stojkovića doneo reprezentaciji, a da nije samo ostvareni rezultat u kvalifikacijama za SP, Tadić je odgovorio da je doneo "osmeh, sreću, zadovoljstvo, harizmu".

"Doneo je dosta pozitivne energije sa svih strana. Sve ovo kada se spoji dobije se ono što smo mi dobili plasmanom na prvenstvo sveta", naveo je Tadić.

"Mislim da su sa njim svi zadovoljni, javnost, igrači. Način na koji igramo je super, napokon igramo ofanzivan, lep fudbal za oči. Svi hoće da te gledaju, svi hoće da nas bodre. Svaka mu čast, stvarno je zadovoljstvo igrati za njega", rekao je on.

Pred reprezentacijom su dve provere u martu (Madjarska i Danska), zatim u junu mečevi Lige nacija.

Na pitanje može li Srbija do elit grupe, Tadić je naveo da se se tome nada.

"Dosta je teška grupa, sve utakmice poslužiće nam i kao priprema za ono što nas očekuje na Svetskom prvenstvu. Ne treba se, dakle, previše opterećivati, ali treba držati taj pobednički mentalitet. Pokušati svaki meč rešiti u svoju korist, da se dominira u našem stilu. Ovoj Srbiji je mesto u A grupi Lige nacije", rekao je on.

Upitan ko je po njemu veći talenat Dušan Vlahović ili Erling Haland, Tadić je istakao da misli da je srpski fudbaler veći talenat.

"Imaju i mnogo sličnosti, leva noga, visoki su, jaki, dosta brzi. Dobro, Haland je malo viši i imaj taj duži korak, ali obojica su gladni golova. Meni je naravno draži Dušan, ne samo zbog imena nego pre svega kvaliteta", rekao je Tadić.

Tadić je rekao da ima sjajnu komunikaciju sa Aleksandrom Mitrovićem i na terenu i van njega.

"Dosta golova smo postigli zajedno, savršeno se razumemo. Velika mi je čast i zadovoljstvo igrati sa njim. Nadam se da će naša saradnja potrajati, jer bukvalno zatvorenih očiju možemo da igramo", rekao je on.

Govoreći o Ajaksu, Tadić je kazao da je velika privilegija i čast braniti boje tako velikog kluba, ali naravno i obaveza.

"Uživam u svakom momentu, imam super konekciju sa svima u klubu. A klub je fenomenalan, Ajaks je svakako poseban što se tiče filozofije, načina igre, stila koji podrazumeva ofanzivan fudbal. Sve je velika odgovornost i obaveza, ali to te samo još više motiviše da daješ i pružaš sve više za svoj klub", rekao je on.

Tadić je rekao da su individualna priznanja lepa, ali da su za njega bitnija ona timska.

"Najviše volim kad osvojimo titulu, jer je to najvažnije za nas. Naravno i dobra godina u Ligi šampiona, bilo bi lepo kada bismo osvojili i jedno i drugo ove godine. Na to bi najviše bio ponosan", kazao je kapiten Ajaksa.

Upitan da li može da izdvoji svoje najbolje izdanje u jednom meču Ajaksa, odnosno Srbije, Tadić je izabrao utakmicu protiv Real Madrida u nokaut fazi Lige šampiona.

"Odigrali smo fenomenalno i svakako je ta utakmica jedna od onih 'posebnih', ali bilo je mnogo velikih, dobrih mečeva. U dresu Srbije? Pobeda u Lisabonu. Veliki ulog. I najzad da smo pobedili jednog velikog protivnika, i to na njegovom terenu u velikom stilu. Da, definitivno bih izdvojio ove dve utakmice", rekao je on.

Tadić je jedini u srpskom fudbalu koji je osvojio tri Zlatne lopte Fudbalskog saveza Srbije. Kako je naveo, to je velika čast i privilegija, ali motiv da nastavi da radi još jače.

"Veliko hvala svima, na meni je da svaki put opravdam, a nadam se da sam u tome i uspeo, to priznanje. Uvek želiš još, uvek želiš više, na terenu i van njega. Da li će me neko nadmašiti? Hoće, sigurno. Imamo dobrih igrača, mladih", istakao je kapiten Srbije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke