TalentLiga Srbije, tinejdžeri tresu mreže od Subotice do Surdulice!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 12.12.2023.
20:30
Izvor: Sportske.net

Nije sve tako loše u domaćem šampionatu...

2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©
2023 Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Super liga Srbija možda ne spada u red najkvalitetnijih ili barem najneizvesnijih šampionata u Evropi, ali ne može se osporiti da veliki broj mladih igrača dobija značajan broj minuta u svojim klubovima.

Domaće prvenstvo iznedrilo je velike igrače, a ove sezone može se pohvaliti da je čak 30 golova postignuto od strane tinejdžera, dakle fudbalera mlađih od 19 godina.

Listu predvodi supertalentovani napadač IMT sa Novog Beograda Miloš Luković (18) koji je na 17 nastupa postigao čak osam golova u svojoj debitantskoj sezoni u Super ligi Srbije.

Za njim ne zaostaje mnogo ni Zvezdino dete Jovan Mijatović (18) koji i pored ograničene minutaže uspeva da redovno treže mreže rivala, a do sada je dao čak pet golova.

Pažnju na sebe igrama ove sezone privlači i biser Mladosti iz Lučana Uroš Sremčević, 17-godišnji momak je na 14 nastupa pored svog imena upisao četiri gola.

Među tinejdžerima strelcima stoji i ime Adetundžija Adešine (19), a interesantno je to da je fudbaler Novog Pazara zapravo vezista, te da mu golovi nisu glavni zadatak na terenu.

Po dva gola postigli su 16-godišnji talenat Čukaričkog Mihajlo Cvetković, kao i 19-godišnjaci iz IMT-a Nikola Vukić i Vojvodine Mihailo Ivanović.

Strelci tinejdžeri u dosadašnjem toku Super lige Srbije bili su i Veljko Jocić (17) iz subotičkog Spartaka, Matija Mitrović (18) iz Voždovca, Matija Gluščević (19) iz kragujevačkog Radničkog, te fudbaler lučanske Mladosti Marko Veličković (19).

Ukupno, njih 11.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke