Tanjga potvrdio da stižu promene u FSS, ozbiljno kritikovao srpske klubove

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 01.07.2024.
13:15
Izvor: Sportske.net

"Ozbiljan smo Savez".

FSS
FSS

Povezane vesti

Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Miroslav Tanjga izjavio je za "Žurnal" da će doći do velikih promena u toj organizaciji već kroz 10 dana.

Eliminacija Srbije u grupnoj fazi Evropskog prvenstva, uz lošu prikazanu igru, navukla je gnev javnosti na "orlove" i selektora Dragana Stojkovića koji je, prema informacijama pojedinih medija, već bivši.

Zvanične potvrde još uvek nema, dok su generalni sekretar Jovan Šurbatović i potpredsednik Branislav Nedimović podneli ostavke.

"Videćemo šta će se dešavati, u narednih deset dana mnoge stvari bi trebalo da budu jasnije. Selektor je pre Evropskog prvenstva potpisao novi ugovor. Ne bih da prejudiciram neke stvari dok se ne održe sastanci, oni će odrediti sledeće korake. Moramo da sačekamo da se glave ohlade, da ne lomimo preko kolena. Ozbiljan smo Savez i ne bi trebalo da probleme rešavamo preko novina, već za stolom i razgovorima", rekao je Tanjga i dodao:

"Nešto mora da se menja. Ne smemo da zatvaramo oči pred onim što je bilo loše. O promenama neće odlučivati jedan čovek, već više ljudi. Naredni potezi moraju da budu u korist reprezentacije i naroda".

On se pozabavio i temom mladih igrača, te tranzicijom iz mlađih kategorija u seniore istakavši da domaći klubovi ne bi trebalo rano da prodaju svoje talente kao što je to praksa pre svega u Crvenoj zvezdi i Partizanu odakle je i najveći izvoz momaka.

"Kad ti igrači, međutim, pređu u seniorski fudbal ne dobijaju dovoljno šansi ili ih klubovi brže bolje prodaju i budu namireni novcem. Odlaze iz Srbije kao poluproizvodi, a mnogo bi bolje bilo da igraju u prvim timovima i ostvare transfere sa 23 ili sa 24 godine. Nismo u bezizlaznoj situaciji, nećemo nestati sa fudbalske mape, ali svakako da mora da poboljšamo rad sa mladima i odnos prema nadolazećim snagama".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čona
Monday, 01.07.2024
14:08

Vi što kritikujete fudbalske klubove,lako je iz fotelje biti pametan,ajde vi stvorite tridesetak miliona za život kluba bez prodaje igrača.Prihodi od gledalaca minorni,od TV prava isti.Kako će klubovi bez prodaje igrača igrati ligu šampiona,kako će publika gledati Mančester Siti,Liverpul i druge velike klubove da nije tih para.Drugo treba infrastruktura,besprekorni teren,svlačionice,pres centar,itd