Tenzije u Leskovcu posle meča - Dudić: ''Zašto kolega nije došao, da li smrdim možda?''

Autor: Darko Mitrović
petak 19.07.2024.
21:36
Izvor: Sportske.net

Mnogo nervoze bilo je i na terenu i oko njega, ali i posle meča.

Nenad Kotlajic/Radnicki1923
Nenad Kotlajic/Radnicki1923

Povezane vesti

Superligaška premijera u Leskovcu večeras je završena pobedom Železničara nad kragujevačkim Radničkim koji je bio u ulozi domaćina.

Meč je završen rezultatom 3:2, Pančevci su već u prvih petnaest minuta stekli dva gola prednosti, Radnički je pokušavao da se vrati, ali je do kraja uspeo samo da ublaži poraz.

Dosta primedbi imali su Kragujevčani i na arbitražu sudije Mitića, abilo je u nekoliko navrta i koškanja među igračima.

Nervoza i na pres konferenciji, na kojoj se nije pojavio trener Železničara Marko Savić, već njegov pomoćnik Nikola Puača, ali na odvojenoj konferenciji.

Trener Radničkog Feđa Dudić je taj potez Pančevaca na zanimljiv način prokomentarisao:

''Ne znam zbog čega gostujući trener neće da dođe. Da li možda smrdim, pa mu smetam?'', počeo je Dudić i nastavio:

''Treba pričati onako kako jeste. Pre svega, čestitam Pančevu na pobedi. Ne mogu reći zasluženoj, ali su pobedili, ja im čestitam. Sami smo sebe pobedili na način na koji smo igrali i kako smo primali golove. Treba priznati poraz, nije ni prvi ni poslednji, idemo dalje. Ni kad smo pobeđivali, nismo se bahatili. Ali, rekao sam da ako ćemo ovako već od prvog kola da radimo opstrukciju igre, da svaki prekid ležimo, kako da igramo Evropu, kako da igramo u visokom intenzitetu?

Da ne misli neko ponovo da ja tražim neki alibi, sami smo krivi, nikad nisam bio trener koji traži alibi, ali ako želimo poboljšanje lige... Evo, štopujte vreme, pa ćete videti koliko se igralo od 90 minuta'', izjavio je Dudić.

Zatim se okrenuo utakmici protiv Mornara u četvrtak, evropskom debiju Radničkog.

''Nemam šta da dodam, okrećemo se četvrtku, utakmici protiv Mornbara. Nismo želeli da ovako startujemo. Možda je i dobro da se malo spustimo na zemlju. Letimo visoko. Mislili smo da smo za lige petice, da nam ne može niko ništa i na pripremama smo igrali dobro...

Možda i dobar poraz za nastavak sezone, ali neće nas poljuljati, izaći ćemo jači. Nadam se da će doći publika, da će biti pun stadion. Čestitam Mornaru na prolazu, gledali smo utakmicu, drago nam je da igramo sa njima, znamo da su im se dešavale i neke loše stvari u Gruziji. Bog ih je nagradio, pa su prošli dalje. Toliko'', rekao je Dudić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke