Terzić istakao najveće probleme srpskog fudbala: "Ko uči našu decu?"

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 19.11.2023.
11:07
Izvor: Sportske.net

Generalni direktor Crvene zvezde smatra da je neophodno reagovati što pre.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić gostovao je ovog jutra na "TV Prva" gde je pričao o raznim temama poput reprezentacije Srbije, situaciji u crveno-belima i slično.

Prvi čovek Crvene zvezde istakao je u uvodnom delu razgovora koji se ticao današnjeg susreta Srbije sa Bugarskom da nema dileme u to da Srbija treba da pobedi i da se plasira na Evropsko prvenstvo.

"Ono što je dobro je što sami odlučujemo o svojoj sudbini. Treba da pobedimo, realno, slabijeg rivala od sebe. Očekujemo pobedu i plasman na Evropsko prvenstvo posle 24 godine. Dovoljan je i remi, ali moramo da idemo na pobedu jer obično kada se ide na remi doživi se neuspeh", rekao je Terzić.

Izgrađeni su novi stadioni u Zaječaru, Leskovcu i Loznici, a upravo će na jednom od njih igrati i naša selekcija ovog popodneva.

"Ono što hrabri sve sportsite i ljude koji vole sport jeste što je država prepoznala ulaganje u infrastrukturu. Niko ništa nije uradio. Država je u prošlosti imala određenih problema, prioriteta. Ne pripada to državi kao što je Srbija, koja je zemlja sporta. Puno je naroda koji su prepuni ambicija. U Evropi i svetu smo prepoznati po sportu. Nadam se da će ubrzo krenuti i Nacionalni stadion, druge hale, atletske dvorane, košarkaške, rukometne i to je ono što je neophodno kako bismo održali aksiom sportske nacije. Dobro je što je država to prepoznala jer se sportisti osećaju sigurnije uz ovakvu pomoć države. Sećamo se kada su naši reprezentativci ranije dolazili posle osvajanja velikih takmičenja na Balkon, pozdrave ih, slikaju se s njima i odu. Sada su bogato nagrađivani i šalje se jedna poruka – bavite se sportom, igrate za državni grb".

U daljem delu razgovora, dotakao se i problema srpskog fudbala.

"Mislim da Fudbalski savez Srbije mora da napravi jednu detaljnu analizu i da vidi gde je srpski fudbal danas i gde je. Nije dobra situacija, mora da se napravi jedna dugogodišnja strategija razvoja fudbala u Srbiji. Gledam ovu reprezentaciju koja danas igra. Nekada smo imali igrače koji su nastupali u Čelsiju, Mančester sitiju, nosioci u najjačim evropskim timovima... Mi danas imamo Vlahovića u Juventusu, Gudelja u Sevilji i to je to. Zašto danas mi nemamo igrače u najvećim klubovima Evrope? To je ozbiljan problem FSS, a mislim da je najveći problem trenerska struka. Mislim da se ništa nije radilo u poslednjih 20 godina. U odnosu na nekada kada je Srbija imala trenere koji su vodili Real, Barselonu... Mi danas nemamo trenera koji je vodio klub ozbiljne evropske lige. To je ozbiljan problem – ko uči našu decu? Dva najveća problema su infrastruktura, ali se tu spremaju projekti da se ne igra na ovim oranicama i trenerska struka", naveo je Terzić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke