Terzić kritikuje posle derbija, razgovarao sa igračima: ''Ne prihvatam to! Mogu, a neće! Da vidimo sad zašto neće...''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 30.04.2023.
12:35
Izvor: Sportske.net, Kurir

Generalni direktor Crvene zvezde očekivao mnogo više od svog tima, pogotovo u drugom poluvremenu derbija.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Crvena zvezda jeste već osvojila šestu uzastopnu titulu, nema nijedan prvenstveni poraz ove sezone, ali u klubu ne dozvoljavaju bilo kakvo opuštanje, jer ekipu čeka i borba za trofej u Kupu Srbije.

Crveno-beli u prošlom kolu nisu uspeli da savladaju Partizan u Humskoj, meč je završen bez golova, 0:0, a igra ekipe Miloša Milojevića u drugom poluvremenu prilično je naljutila generalnog direktora Zvezdana Terzića koji je na tu temu obavio i razgovore sa pojedinim igračima.

Na tu temu je govorio za ''Kurir'' i potvrdio da je očekivao mnogo više.

''Naravno da nisam zadovoljan. U ovoj istorijskoj sezoni, kada je tolika razlika u kvalitetu i klasi, pa eto i u bodovima, jer imamo 28 više od Partizana, mislim da je Crvena zvezda morala da pruži više, pogotovo u drugom poluvremenu. U prvih 45 minuta smo kontrolisali igru, imali dve stopostotne šanse. Ali, drugo poluvreme bilo je nedopustivo za klub kao što je Crvena zvezda.

Ne sme tako da se igra. Pogotovo što su naša očekivanja u predstojećoj sezoni, u Ligi šampiona ogromna. Igrači moraju da budu svesni da svakog dana šalju jednu poruku zvezdaškoj javnosti i Zvezdinim navijačima. Onaj performans koji su pokazali u drugom poluvremenu je za zaborav. To je nedopustivo. Ne prihvatam bilo kakav alibi, da imamo 28 bodova prednosti, da smo već osvojili titulu, da su igrači već glavama negde drugo... Zvezdin dres je težak. bez obzira na uspehe, svaki dan je novo dokazivanje'', objašnjava Terzić.

Nije zadovoljan ni onim što je čuo u razgovoru sa igračima.

''Utakmica sa Partizanom nije obična utakmica protiv četvrtoplasiranog tima na tabeli. Nije! Nije! Imao sam razgovore sa pojedinim igračima. Oni kažu, pa dobro, od 32 utakmice imamo 28 pobeda i četiri nerešene, igrali smo na strani... Ne prihvatam to! Može da se odigra nerešeno, ali u mnogo boljem izdanju. Ono drugo poluvreme, ono nije Crvena zvezda'', naglasio je Terzić.

Kao potvrdu ove poslednje rečenice vidi i u partiji koju su crveno-beli prikazali protiv drugoplasiranog TSC-a, koga su ispratili sa četiri lopte u mreži.

''Nisam zabrinut. Ono što je Crvena zvezda odigrala četiri dana pre utakmice sa Partizanom, protiv TSC, to je model kako moramo da igramo. Oni su meni pokazali da mogu, da imaju klasu i kvalitet. To znači da mogu, a neće. A mi smo tu da ih utegnemo i vidimo zašto neće'', istakao je Terzić i dodao da ipak ne može da se ljuti na igrače, jer je to ekipa koja je osvojila šestu uzastopnu titulu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke