Terzić: ''Luka Jović - Novi Falkao''

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 11.08.2014.
23:46
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Prvi čovek Crvene Zvezde, Zvezdan Terzić, govorio je o biserima koje ima u klubu, a posebno je naglasio kvalitete koje imaju članovi omladinske reprezentacije Srbije.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Prelazni rok za Crvenu Zvezdu je najverovatnije završen, barem što se tiče dolazaka novih fudbalera, tako da će u slučaju odlazaka (Milijaš) ekipa morati da se osloni na pridošlice u ovom prelaznom roku i na momke koji su ponikli u omladincima Crvene Zvezde.

Terzić je istakao da su klubu vezane ruke u slučaju Milijaš i da ne želi da komentariše ništa kada su dugovanja prema tom igraču.

Ne bih komentarisao koliko mu je klub dužan. Obavili smo razgovor s njim prošle nedelje, precizirali dosta toga i biće kako on bude hteo, biće tako da Milijaš bude zadovoljan. On je nama potreban, vođa je i jedan od najboljih igrača, ali sve je otvoreno. Za sada, sprema za meč s Jagodinom, zatim i za Vojvodinu. Posle? Daleko je to... Do 31. avgusta možda ode još šest igrača, možda dovedemo i Mesija“, rekao je Terzić.

On je rekao da ne želi da mu traži zamenu i da će u nastavku raspolagati sa postojećim kadrom. Pored toga, rekao je da u klub neće dovoditi još jednog napadača i da će u narednim danima biti potpisan ugovor sa mladiim Vukašinom Jovanovićem.

Tu su Rakić, Jović i Despotović. Videćemo kako će sve funkcionisati na ove dve utakmice, nećemo da gomilamo igrače.Biće sve u redu, Jovanović će potpisati u utorak ili sredu. On je dete kluba, osam godina je tu i normalno je da po izlasku iz omladinske škole prvi ugovor potpiše sa svojim klubom.“

Što se tiče narednog meča, neizvesno je da li će Lalatović moći da računa na novajlije koje su pristigle u ovom prelaznom roku. Kako navodi Zvezdan Terzić, sve će biti rešeno do 31. avgusta kada se bude završio prelazni rok. Pored toga, on je istakao da je način igre protiv Radničkog iz Niša upravo onaj model kome Crvena Zvezda teži.

To je model kojem težimo. Svaka lopta unapred, brzo, agresivno... Prošle sezone Zvezda je možda bila igrački kvalitetnija, ali se igralo s mnogo dodira, u širinu i unazad. Ovo sada je Zvezda koja mi se sviđa. Najviše bih voleo da gurnemo svih šestoricu omladinaca sa EP, ali ne mogu da igraju samo deca, treba nam balans. Rajković će biti jedan od najboljih golmana u Evropi, nedostaje mu samo iskustvo. Ali, moramo biti spremni da istrpimo i njegove greške kojih će biti.

Što se tiče Jovića, on je biser, novi Falkao. Dečko se rodio za fudbal, sve zna, nemaš čemu da ga učiš. Oseća prostor, zna da se kreće, a s vremenom će doći i rutina. I Ristić je veliki potencijal, biće pravi igrač, kao i Vukašin Jovanović, s tim da on i Rajković imaju problem jer se greške štopera i golmana ne trpe i ulazimo u veći rizik s mladim igračima na tim pozicijama. Ali, klub će stati iza obojice“, rekao je Zvezdan Terzić.

Danas je Crvena Zvezda pobedila Rudar iz Kostolca u prijateljskom meču, a strelac jedinog gola bio je pomenuti Luka Jović u 23. minutu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke