Terzić: Milojević ima dve želje, možda mu ih ispunimo do nedelje

Autor: Pavle Knežević
utorak 09.01.2018.
12:09
Izvor: Sportske.net

Sportski direktor ocenio da bi ovo mogao da bude najmirniji prelazni rok. Šanse da Uefa usvoji žalbu su 50:50.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić najavio je da bi prva pojačanja mogla da stignu već do nedelje, ali je istakao da bi ovo mogao da bude i najmirniji prelazni rok ako ne bude bilo previše odlazaka.

"Niti je iko došao, niti je ko otišao. Počinjemo pripreme sa proverenim snagama, dokazanim u protekloj polusezoni, u kojoj smo učinili mnogo kvalitetnih stvari i mnogo puta obradovali navijače Crvene zvezde. Ulazimo u ove pripreme i u ovu polusezonu mnogo jači...mislim da imamo mnogo razloga za optimizam da u ovoj polusezoni budemo mnogo bolji nego u prošloj", rekao je Terzić novinarima na početku priprema za prolećni deo sezone.

Direktor je ponovio da dolasci zavise od odlazaka. O imenima, po običaju, nije želeo da govori, ali je otkrio da Vladan Milojević ima konkretne želje, ali i mogućnost odlaska najboljeg strelca.

"Trener Milojević ima dve želje, radimo na tome da možda već do nedelje, pre puta na Kipar, završimo ta dva igrača. Svi ostali dolasci će zavisiti od odlazaka. Tako da mislim da će ovo biti najmanje buran prelazni rok ako ne bude odlazaka.

Moguće je da Ričmond Boaći napusti klub. Crvena zvezda u velikoj meri živi od prihoda koje ostvari transferima. Videćemo, prelazni rok traje do 31. januara, tržište je takvo. Naša skauting služba i sportski sektor rade na tome. U slučaju odlazaka nekih igača imamo spremne zamene. Već razgovaramo sa tim igračima, ali nećemo ih dovoditi dok neko od najstandardnijih ne ode
", rekao je Terzić.

Ugovori u junu ističu kapitenu Donaldu, zatim Kangi i Le Taleku.

"Razgovaramo svakodnevno sa njima. Oni imaju sjajnu sezonu iza sebe, imaju izuzetno dobre ponude iz inostranstva. Tim ponudama Zvezda ne može da parira, ne možemo da im ponudimo te iznose koje mogu da dobiju u inostranstvu. Spremni smo i na njihove odlaske, da dovodemo kvalitetne zamene u slučaju njihovoh odlaska.

Videćemo, pratimo situaciju iz dana u dan. Sva trojica imaju dobre ponude iz inostranstva. Problem je što klubovi iz inostransva nisu spremni da plate visoka obeštećenja za igrače kojima ugovor ističe za šest meseci. Oni su mnogo dali Zvezdi, donećemo odluku koja će biti u interesu kluba
", rekao je Terzić.

Ono što javnost najviše zanima pored terena je suspenzija stadiona "Rajko Mitić", odnosno kazna Uefa da se meč sa CSKA igra bez prisustva publike. Terzić je priznao da Zvezda ne stoji najbolje u evropskoj kući fudbala, ali je ocenio da su šanse 50:50.

"U četvrtak nam ističe rok do kada treba da pošaljemo dopis Uefi za zahtevom da nam dostave odluku sa obrazloženjem. Posle toga imamo rok od tri dana da najavimo žalbu sa svim razlozima, a onda još pet dana da pošaljemo žalbu. To je sve što mogu da vam kažem u ovom momentu. Realno, šanse su 50:50 odsto da komisija za žalbe usvoji našu žalbu.

Svesni smo da ne stojimo baš najbolje, da imamo ozbiljan, podebeo dosije u Uefi, ali smatramo i da imamo dosta argumenata u našu korist. Videćemo, imamo 13 radnih dana između te tri pravne operacije koje treba da uradimo. Verovatno ćemo krajem januara imati konačnu odluku
", rekao je Terzić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
indija durot
Tuesday, 09.01.2018
16:47

prodaj kangu,le taleka, boacea pa kupi ivanica,drazica iz selte,milunovica ili da se babic otkupi i to je to.dobijamo nase relativno mlade i odlicne igrace koji se posle mogu visestruko isplatiti..ivanic,milunovic,drazic uz postojeci kadar pa to je tim blizu lige sampiona..ivanic je za klasu bolji od kange,milunovic je ubica stoper a drazic ima neverovatan potencijal poput radonjica..

avatar
Milan_89
Tuesday, 09.01.2018
14:40

Ma i bez navijaca u inat da ih prodjemo a moskvu da okupiramo

avatar
Pixi gol iz kornera
Tuesday, 09.01.2018
13:17

Terzicu dzaba se nadas pomilovanju UEFE kad se za sve pita FSS.

avatar
Vidicnemanja
Tuesday, 09.01.2018
16:49

Ko o cemu,baba o ustipcima.Koji,jadan,fss da se pita za kaznu,nego tvoji pajtasi pevali mladicu,tu lezi problem.Da nisi i ti pevao slucajno,pa sad kriv kokeza?

avatar
Pixi gol iz kornera
Wednesday, 10.01.2018
04:34

Naravno da se za sve pita FSS.