Terzić o "egomanijačenju" Piksija, Partizanu treba jedna titula da se vrati!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 19.10.2024.
09:15
Izvor: Sportske.net

Šta je govorio generalni direktor Crvene zvezde?

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

U emisiji "Miljanov korner" govorio je Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde koji je "pročešljao" veliki broj tema, možda i najzanimljivija je bila Andrija Maksimović, ali daleko od toga da je nezanimljivo bilo kada je govorio o reprezentaciji Srbije ili o Partizanu. 

Šta misli o našoj fudbalskoj selekciji?

"Selektor je u startu pogrešio sa velikim obećanjima. Ljude ne razočaravaju prijatelji, događaji ili rezultati – već očekivanja. U velikoj meri je pravio ludačku atmosferu, što je na kraju platio ceh tako što je bio kritikovan u medijima. I pored toga, on ponovo kreće da baca narod u euforiju, što nema potrebe", rekao je Terzić. 

Kaže i da je način da se dođe do rezultata - skromnost. 

"Svesni smo da je Srbija mala zemlja i na osnovu čega se on bazira na tu euforiju? Nisu rezultati toliko loši nego kako se to predstavljalo. Mislim da je selektor pogrešio u svom “egomanijačenju” i ne može da šalje hajdučke poruke. Budi skroman i iz skromnosti napravi rezultate. Korak po korak. Naravno, mora da se ulije samopouzdanje igračima, bez prevelike želje za samoreklamerstvo", rekao je Terzić. 

Što se tiče Partizana, smatra da je prošle sezone napravljen veliki propust, a istakao je i da je tada video da uprava kluba ne poznaje fudbalski biznis.

"Bili su na korak, ali sam tada video koliko ne poznaju fudbalski biznis. Da smo bili u obrnutoj situaciji, nikada ja to ne bih ispustio. Očekivao sam da će Partizan da se zaduži pet miliona, da kupi četiri vrhunska igrača, da nas 'udavi' na proleće. Mi smo bili pod psihološkim pritiskom, ali oni ne znaju da vode klub", rekao je Terzić. 

Kaže da se baš plašio prošle sezone, a kaže i kako bi on uspeo da stigne do rezultata. 

"Pribojavao sam se, da su imali Terzića, Terzić bi to uradio. Zadužio bi se, doveo bih igrače, otišao na deset poena razlike, bio je derbi, to je osam bodova, na kraju deset i idemo, kvalifikacije za Ligu šampiona iz četvrte runde i klub se vrati. Ali, tada sam video da oni ne znaju da vode klub, ne razumeju kako se vodi veliki klub", rekao je on. 

Promene u Partizanu će dobro doći tom klubu, smatra Terzić. 

"Partizan je veliki klub i izaći će iz krize, ali veliki klub ne sme da dozvoli da mu rival sedam godina uzima titulu. Biće jako teško i Rasimu Ljajiću ili bilo kome da stigne Zvezdu. To može da se desi, njima treba jedna godina da budu šampioni", rekao je Terzić. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke