Terzić o prelaznom roku, ko može da ide iz Zvezde i koji igrač će morati da bude najbolji na proleće?

Autor: Darko Mitrović
petak 31.12.2021.
15:09
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Terzić otkrio kakav je plan uprave Crvene zvezde.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Crvena zvezda je imala velikih uspeha i u godini na izmaku, kako na domaćoj sceni gde je osvojila duplu krunu, tako i u Evropi, s obzirom na direktan plasman u osminu finala Lige Evrope.

Ono što je malo pokvarilo taj utisak su dva neočekivana kiksa i čak pet iztgubljenih bodova u dva meča sa Radnikom iz Surdulice, što je dovelo i do bure u svlačionici i sukoba trenera Stankovića i kapitena Borjana, koji je izrazio želju da napusti klub ove zime.

Ali, teško će on ostvariti tu nameru, osim ako ne stigne neka veoma primamljiva ponuda iz inostranstva. Generalni direktor Zvezdan Terzić je u novogodišnjem intervjuu za ''Informer'' potvrdio da je i Borjan na spisku igrača koji nemaju dozvolu za odlazak ove zime.

''Kostur igrača ne može da ide, osim ako bi došla ponuda koja nije realna da se odbije. To su Borjan, Dragović, Rodić, Katai, Ivanić, Kanga i Ben. To su najbolji igrači i nisu na prodaju. Mnogi igrači nisu pokazali pun kapacitet. Neke mlade ćemo prodavati, jer Crvena zvezda tako živi'', izjavio je Terzić.

Šta je sa onima koji nisu na tom spisku i da li će Zvezda pristati da proda talentovanog napadača Marka Lazetića u slučaju dobre ponude?

''Ne određujem to ja, to određuje tržište. Evropsko tržište hoće da plati samo mladog igrača, onaj koji ima 23-24 godine već je star. Logika je - pa ako je taj igrač tako dobar, šta i dalje radi u srpskoj ligi koja je slaba? Kako ste odoleli ponudama? Nema logike. Tržište sa ovih prostora je prepoznato kao tržište talentovanih dečaka.

Mi smo 30 miliona evra prihodovali od igrača iz naše omladinske škole. Igrači imaju tajming. Ako ga ne prodamo na vreme, on nije mlad, nego ga kupuju kao poluproizvod. Naša liga je toliko slaba da igrači skoro nikad ne dostignu cenu od 15 miliona evra.

Može jedino ako je jako mlad, ako igra za svoj klub standardno u evropskim okvirima i ako je u A reprezentaciji. Videćemo je li ovo pravi momenat za Lazetića ili će biti u junu ili sledećeg januara. On je jako mlad, sad će da napuni 18 godina, znači biće mlad i za godinu.

Za Njegoša Petrovića i Veljka Nikolića ne možemo reći da su mladi. Oni su propustili pik kad je prodaja u pitanju. Ima tu dosta i objektivnih razloga. Povrede, kovid. Nikolić je već četiri-pet meseci u autu zbog povrede. Nametnuli su se neki drugi igrači'', objašnjava Terzić.

Kao primer mladog igrača koji se ozbiljno nametnuo naveo je defanzivca Strahinju Erakovića, a Veljku Nikoliću je poslao jasnu poruku šta se od njega očekuje na proleće, ukoliko pre toga ne ode u inostranstvo.

''Nikolić mora na proleće da bude najbolji igrač Crvene zvezde. On je moj ljubimac, ima sve kvalitete. On je profil igrača koji nam treba. Ima ideju, kreativnost, maštu, sve je drugačije sa njim na terenu'', poručio je Terzić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke