Terzić objasnio kako će Zvezda da ''melje'' rivale!

Autor: Darko Mitrović
petak 09.07.2021.
15:28
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Postoje pokazatelji koji potvrđuju ogroman napredak za samo godinu i po dana.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Crvena zvezda je juče završila pripreme u Austriji, u generalnoj probi je remizirala sa Šturmom u Gracu, bilo je 1:1, ali je moglo da bude i mnogo više golova, kao i da Petar Stanić u samom finišu reši meč spektakularnim projektilom, ali je golman Marić fantastičnom intervencijom spasao austrijski tim poraza.

Imala je Zvezda propusta u odbrani, Sanogo je napravio dva penala, bilo je izgubljenih lopti oko šesnaesterca posle čega su Austrijanci dolazili u šanse, ali u ofanzivi je to mnogo bolje izgledalo i samo je nedostajala bolja realizacija.

Ono što crveno-bele raduje pred start nove sezone jeste odlična fizička pripremljenost igrala, a generalni direktor Zvezdan Terzić je to uporedio sa zimom 2020. godine. Od tada je došlo do velikog napretka trkačkih performansi igrača.

''Kada sam iščitavao rezultate fizičke spreme, pitao sam Stankovića i Mrkelu da li su sigurni u ispravnost podataka, jer su rezultati jo-jo testa bili fascinantni. Mnogo smo porasli u odnosu na prethodnih godinu i po dana što se tiče fizičke spreme. Potrošnja kiseonika, količina trčanja i sve ono u odnosu na januar 2020. godine i Kipar i danas je neuporediv. Tada je samo Nikolić mogao da uradi jo-jo test do kraja, a sada je čak osam igrača sposobno za to. Dobro ćemo trčati, siguran sam. Ritmom i tempom ćemo da 'meljemo' naše protivnike'', objasnio je Terzić u razgovoru sa novinarima tokom boravka u Austriji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke