Terzić opet o derbiju: ''Partizan bez šanse do dva gola, matematičari izračunali da je Zvezda mnogo kvalitetnija''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 11.01.2024.
17:15
Izvor: Sportske.net

Ne razmišlja o prijateljskoj utakmici sa večitim rivalom.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Na početku priprema za drugi deo sezone, generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je stigao i da se pozabavi i večitim rivalom, Partizanom, od koga su crveno-beli poraženi u Humskoj na kraju prvog dela sezone sa 2:1.

Partizan je tom pobedom stigao do jesenje titule, ali Terzić mu ne priznaje da je bolji, a kao argument u prilog svojoj priči je naveo kvote u kladionicama uoči tog derbija.

''Kladionice dosta toga matematički govore. Ne pamti se da je kao takav favorit Crvena zvezda ušla u neki derbi kao što je ušla 20. decembra. Matematičari su napravili neku realnost, a to je da je Crvena zvezda u ovom trenutku mnogo kvalitetnija od Partizana. To nisam rekao ja, nego matematičari na osnovu nekih modela. Upravo to nam daje za pravo da kažemo da će Crvena zvezda osvojiti ovu šampionsku titulu'', uveren je Terzić. 

Ekipu Partizana je pohvalio za borbenost i motivaciju, ali sve ostalo je po njegovom mišljenju na Zvezdinoj strani.

''Partizan me je, zajedno sa trenerom Duljajem, iznenadio sa nizom od 13 uzastopnih pobeda i zaslužuju poštovanje za seriju koju su napravili. U večitom derbiju protiv nas su se srcem i željom izborili. Bez obzira što je Crvena zvezda po svim parametrima i elementima bila mnogo bolji akter na toj utakmici, promašili smo mnogo šansi, poništena su dva gola. 

Rodić je napravio nespretan penal, a Partizan praktično bez šanse dao dva gola. Bog ih je nagradio jer su bili agresivniji, motivisaniji, na snagu volje su dali dva gola. Mislim da Crvena zvezda ima najkvalitetniji tim sa trenerom kao što je Vladan Milojević koji poznaje našu ligu i mentalitet naših igrača, verujem da će stvari da doći na svoje mesto'', rekao je Terzić.

S obzirom da će i jedni i drugi da se pripremaju na Kipru, postavlja se pitanje i postoji li šansa za jedan prijateljski meč Zvezde i Partizana.

''Nije realno. Već smo zakazali sve prijateljske utakmice. Nemamo mi mnogo novih igrača pa da su nam potrebne utakmice kako bismo uigravali tim. Vladan Milojević poznaje ekipu, igrači se znaju između sebe. Trebaju nam dobri tereni i uslovi, da pobegnemo iz ove snežne atmosfere, gde je minus sedam i gde su zaleđeni tereni. U takvim uslovima ne možemo da treniramo. Potrebno nam je da odemo na Kipar da žestoko i krvavo radimo, da se 'napune' noge i pluća, da se fizički ekipa dobro spremi, a prijateljske utakmice su nam manje važne'', naglasio je Terzić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke